Inför IS Halmia Dam - Asarums IF FK

Lagkapten Anges Heinrich är tillbaka efter skada. Foto: Anders Nilsson Lagkapten Anges Heinrich är tillbaka efter skada. Foto: Anders Nilsson

Toppmöte på Örjans vall när tvåan och trean i serien möts

Halmia har imorgon troligen sista chansen att haka på topplagen i jakten på en eventuell serieseger.

Båda lagen kommer från två raka segrar men för bortalaget Asarum är det första matchen efter sommaruppehållet imorgon. På bortaplan har man dock radat upp idel (6 st) segrar så här långt och det är ett imponerande facit inte minst med målskillnaden 26-6. Skyttedrottningen Mathilda Nilsson leder skytteligan överlägset med sina 19 mål på tolv matcher.
Asarum jagar Glimåkra som är en ynka poäng före i tabellen ett Gllimåkra som man dessutom möter i  näst sista omgången.

Halmia inledde hösten med en viktig seger (2-1) borta mot Lörby förra helgen. Nu väntar betydligt tuffare motstånd och det gäller att vara på tårna från första sekund. Positivt är att mittbacken tillika lagkaptenen Agnes Heinrich är tillbaka i backlinjen, tråkigt dock att hon tappar sin mittbackskollega Fanny Kristiansson Ronnsam som är borta av privata skäl. Fanny har varit en av våra genomgående bästa spelare under säsongen och hade behövts inte minst med tanke på att vi möter seriens bästa lag offensivt. I övrigt är truppen intakt och redo att springa ut på Örjans vall inför vad vi hoppas blir en storpublik.

Avspark lördag 30/7 kl 14.00 på Örjans vall.

Länkar:
Tabell och spelschema
Asarums hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam