Torslanda IK - IS Halmia Herr 2-3 (1-1)

Matchvinnare. Joe Sise vände 1-2 till 3-2 med sina två mål i andra halvlek. Foto: Anders Nilsson Matchvinnare. Joe Sise vände 1-2 till 3-2 med sina två mål i andra halvlek. Foto: Anders Nilsson

Seger i omstarten när Halmia och Joe Sise vände underläge till vinst.

Halmia tog tre mycket viktiga poäng ikväll och skapade lite andrum neråt i tabellen samtidigt som man faktiskt hänger på i toppstriden. Endas sex poäng skiljer alltså från plats 2-10 i tabellen just nu. 
Matchen var jämn och underhållande och enligt uppgift var det svårt att förstå att det var två bottenlag som möttes.

Halmia hade sin vana trogen bollinnehavet även idag, och med lite rakare spel framåt samt fler spelvändningar så var man det lag som även skapade flest klara målchanser matchen igenom. 
Även defensivt var det ett steg i rätt riktning, vi var betydligt tightare och samtliga spelare ska ha en eloge för sin moral när man vänder underläge 1-2 till seger 3-2 samtidigt som man sliter som djur.

Offensivt handlar mycket om mister Joe Sise. Han visar ännu en gång att han besitter kvalitéer få förunnat och med honom på planen kan vad som helst hända när han vänder ut och in på motståndarförsvaren. Noterbart är att dagens första målskytt Ervin Ribic assisterade till Joes båda mål.
Förutom Torslandas mål som kom efter ett långt inkast och sedermera tveksamt markeringsspel respektive ett långskott modell lyckoträff så positionerade Halmia sig bra i defensiven.

Halmias nya tränare Patrik Ingelsten fick en perfekt debut som huvudansvarig och han säger såhär om matchen:
- En fantastisk insats av samtliga, extra skönt att göra mål på hörna också. Vi släpper till väldigt lite på 90 minuter och Joes två mål är imponerande. Jag är mycket nöjd med allt och alla en kväll som denna.

Nästa match är nu på lördag 30/7 då hallandskollegan Ullareds IK besöker Örjans vall. Matchstart 17.00.

Länkar:
Tabell och spelschema
Torslandas hemsida
Halmias Svenska Fans
Hallandsposten.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr