Inför Torslanda IK - IS Halmia Herr

Patrik Ingelsten gör ikväll sin första seriematch som huvudtränare för IS Halmias herrar. Foto: Anders Nilsson Patrik Ingelsten gör ikväll sin första seriematch som huvudtränare för IS Halmias herrar. Foto: Anders Nilsson

Äntligen dags för seriestart igen!

Så var det äntligen höst igen, åtminstone enligt fotbollskalendern iallafall. Idag inleder Halmias herrar höstsäsongen med bortamatch mot Torslanda. 

Två lag som poängmässigt underpresterat under våren ställs alltså i lite av en sexpoängsmatch ikväll. Halmia ochTorslanda har 15 respektive 16 inspelade poäng och är i högsta grad inblandade i bottenstriden där Dalstorp och Tenhult jagar bakifrån. Tre poäng ikväll skulle ge laget ett litet ryck från den absoluta botten och inte minst självförtroende inför fortsättningen av denna supertäta serien.

I vårt IS Halmia har det hänt lite grejer under uppehållet, dels har Peter Lindau lämnat som huvudtränare och istället är det nu Patrik Ingelsten som är spelande tränare. Exakt hur mycket han kommer att spela återstår att se, men han lär vara ombytt och redo om det skulle behövas. In har också mittfältaren Anton Jonsson kommit. Anton anslöt från seriekonkurrenten Laholm under sommaren och där har han varit deras bästa spelare under flera säsonger irad. En riktigt bra spelare som kommer att bli nyttig för oss framöver. 
Lite skadebekymmer i truppen är det dock inför kvällens match. Tom Steberg är fotskadad och Niclas Taube är inte redo ännu efter sin axelskada. Saknas gör också Vuk Lugonjic som är nyss hemkommen från semester samt Vladimir Lukic som pga bla jobb kommer agera som tredjemålvakt under hösten.
Nyförvärvet Anton Jonsson är avstängd efter tre gula kort i Laholm under våren och gör istället officiell debut på lördag hemma mot Ullared. Alexander Johansson är fortfarande utlånad till Halmia Academy och är heller inte tillgänglig ikväll. In i truppen lite i smyg har mittbacken Fatmir Haliti kommit, han anslöt från lokalrivalen Halmstad BK under sommaren och det återstår att se om han finns med i truppen ikväll.

Hemmalaget Torslanda har haft det tufft under våren men avslutade vårsäsongen med två raka segrar. Precis som Halmia är man i ett prekärt läge och det gäller att rada upp lite trepoängare för att avancera till säkrare mark högre upp i tabellen. Hemma på Torslandavallen har man endast två segrar på sex försök och hemska 7-16 i målskillnad.

Nya tränaren Patrik Ingelsten säger såhär om kvällens match:
- Det ska bli oerhört inspirerande. Spelarna är taggade och det är positiva tongångar i laget. Vi har justerat lite små detaljer under dem här två veckorna och grabbarna verkar riktigt sugna på att dra igång.

Startelva:
Malte Påhlsson
Oskar Gustafsson - Egzon Maholli - Johan Mangfors - Rasmus Bengtsson
Max Eggertsson - Ervin Ribic - Marcus Jönsson
Ola Lindh - Joe Sise - Per Gulda

Avbytare:
Andreé Pettersson
Alexander Hall-Ling
Rickard Hallin
Jonas Lindh
Patrik Ingelsten
Sten Preuss

Avspark ikväll 26/7 kl 19.00 på Torslandavallen. Verkar inte bli någon rapportering via Everysport men vi hänvisar till Halmias facebookkonto för eventuell uppdatering under matchens gång.

Länkar:
Tabell och spelschema
Torslandas hemsida
Everysport.com
Halmias facebook

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr