Lörby IF - IS Halmia Dam 1-2 (0-0)

Matilda Olsson blev lördagens matchhjälte med ett mål och en assist. Foto: Anders Nilsson Matilda Olsson blev lördagens matchhjälte med ett mål och en assist. Foto: Anders Nilsson
Ny uddamålsvinst mot Lörby när Matilda Olsson avgjorde på nytt

Halmia tog tre viktiga poäng under lördagen när blekingelaget Lörby besegrades på bortaplan med 2-1. Matilda Olsson blev precis som i våren hemmamatch matchhjälte när hon på ett friläge gjorde Halmias andra mål knappa tio minuter från slutet.

Första halvlek blev ganska chansfattig trots att Halmia förde matchen från första minuten. I andra halvlek öppnade matchen upp sig och Isabelle Axeldal kunde göra 1-0 till Halmia efter assist av Matilda Olsson. Bara tio minuter senare kvitterade dock hemmalaget på deras enda riktiga målchans men Halmia och Matilda Olsson fick alltså sista ordet.

Halmia tog nu ett skutt upp till en tredjeplats i tabellen och jagar nu dem två topplagen Glimåkra och Asarum. I dagsläget skiljer det sju poäng till Asarum och åtta till Glimåkra, men redan nästa helg kan avståndet till Asarum ha minskat betydligt om allt vill sig väl, det väntar nämligen toppmöte när Asarum gästar Halmia.

Nästa match är på lördag 30/7 hemma mot topplaget Asarum.

Länkar:
Tabell och spelschema
Lörbys hemsida
Hallandsposten.se
Sydöstran.se
Blt.se
Fotbolliblekinge.se

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: dam