Gothia Cup - Dag 5

Resan tog slut i kvartsfinalen mot finalklara BK Häcken

Fredagen inleddes med tidig avspark och åttondelsfinal mot norska Os TF på Kortedalavallen. Halmia öppnade matchen mindre bra medans norskarna agerade fysiskt och aggressivt för att störa Halmia. Men det dröjde inte länge innan Halmia tog över kommandot och var det bättre laget i stort sett hela matchen. Segermålet dröjde till endast fem minuter återstod av full tid när Halmia anföll snabbt och hamnade tre mot tre. Marcus Jönsson spelar fram Edmon Tasimder mellan ytterback och mittback och behärskat trycker Edmond in målet som räckte för avancemang.

I kvartsinfalen ställdes man mot BK Häcken på deras egen arena, Bravid Arena. Ett namnkunnigt Häcken med flertalet landslagsspelare i truppen blev en för tuff uppgift för våra grabbar och hemmalaget vann rättvist med 4-1. Halmia saknade inte målchanser men denna match var motståndarna både aggressivare och hade bättre utdelning på sina chanser. Endrit Mazreku stod för Halmias reducering till 2-1 med en riktig pärla men närme kom vi aldrig, bara minutern senare nickskarvade hemmalaget in 3-1 på frispark och den sista energin rann ut i gräset. Noterbart är att matchen spelades inför ca 400 personer, riktigt häftigt.

Vi kan summera Academys insats med att man åkte ut mot ett av Sveriges bästa lag i ålderskullen. Häcken hade inga som helst problem att spela sig vidare till lördagens final under fredagskvällen efter seger med solklara 3-0 i semifinalen. Faktum är att Halmias mål idag var det första som Häcken släppt in på hela turneringen.... inte helt omöjligt att Hisingelaget tar hem hela rubbet imorgon i finalen mot tyska JFV Hanse Lübeck.

Grabbarna och ledarstaben ska ha en STOR eloge för sin insats under veckan, man har inte bara vunnit matcher och tagit sig långt utan det är med ett fint anfallsinriktat spel som Halmia nu lämnar världens största fotbollsturnering bakom sig. Ännu en gång har vi satt Halmia på fotbollskartan och om det är någon som tidigare tvivlat på vår ungdomsverksamhet så är det dags att tänka om. 

Tack till spelare, ledare, föräldrar, släktingar med mera. Tack för underhållningen allihop!

Länkar:

Hallandsposten
Spelschema boys 18
Spelschema boys 15

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: ungdom