Dags för omstart i division 2 herr

Inför helgens omstart av division 2 västra götaland så bjuder vi på en lagrapport

Lagen är placerade efter den aktuella tabellplaceringen och orden är mina egna och nödvändigtvis inget föreningen IS Halmia står bakom. Kommentarer på rapporten tas emot på christoffer@halmia.se 
 

1. Vinbergs IF
Drog iväg som den självklara serievinnaren men har tappat oväntat mycket på slutet, en vinst på fem senaste seriematcherna. Egentligen det enda lag som under våren imponerade spelmässigt i matchen mot Halmia. Haft stora problem på bortaplan främst. Hur länge lyckas man hålla avståndet ner till tvåan?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------​​​​​​​

2. Lindome GIF
Började serien riktigt starkt men mattades på slutet, ingen seger på senaste tre matcherna och flera lag jagar där bakom, inte minst Eskilsminne. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Eskilsminne IF
Startade serien bedrövligt men ångar på och kommer av allt att döma vara topp 3 när serien är färdigspelad. Målskytten Emil Åberg är en av seriens absolut bästa anfallare.

4. Höganäs BK
En av vårens positiva överraskningar helt klart. Avslutade med fyra raka segrar, hur länge klarar man av att hålla sig kvar i den absoluta toppen? Hemmaspelet imponerar och behöver fortsätta att göra så.

5. Helsingborgs IF Akademi
Blandar och ger precis som förväntat, stabilt mittenlag på övre halvan som nog inte räcker till mot absoluta toppen.

6. Assyriska BK
Underpresterade till en början men verkar ha fått upp farten med fyra vinster på dem fem senaste. Notoriske målskytten Mihael Jevtic har gjort 13 mål och delar förstaplatsen i skytteligan. Oväntat svaga hemma på Ruddalen.

7. Högaborgs BK
En liten besvikelse och avslutade våren med två raka förluster mot mediokert motstånd. Har släppt in minst mål av alla lag (15 st) men gör för få mål framåt jämfört med topplagen (20 st).

8. Sävedalens IF
Blandar och ger och får nog främst inrikta sig på att klara kontraktet vilket man bör lösa om inget oväntat inträffar. 

9. Ullareds IK
Började bra men har fått större problem på slutet, fyra raka utan vinst avslutade man våren med. Har spelat flest oavgjorda (5 st) matcher under våren. Kommer troligtvis att få det tufft under hösten om det inte trepoängarna börjar ramla in, främst då på hemmaplan med bara en enda vinst på sex matcher.

10. Torslanda IK
Har lite överraskande problem i botten men avslutade med två raka segrar och bör avancera under hösten. Hampusarna Furublad och Furuholm leder interna skytteligan med sex respektive fyra mål.

11. IS Halmia
Egentligen är det bara i hemmamatchen mot Vinberg som vi förlorat mot ett bättre lag,  resten är tillfälligheter eller svaga prestationer från vår sida. Vi kommer förhoppningsvis att avancera under hösten och nyförvärvet Anton Jonsson (Laholms FK) tillsammans med nya huvudtränaren Patrik Ingelsten kommer att ge ny energi till laget. Främst måste vi sätta defensiven så att vi inte blir så sårbara på omställningar. Joe Sise kommer att betyda massor under hösten då han sedan ett tag tillbaka är fulltränad och kan avgöra mather på egen hand. Kan vi dessutom hitta fler alternativ i anfallen med inlägg och djupledsbollar så finns det en stor chans att det blir en trevlig höst på Örjans vall.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12. Dalstorps IF
Ett av seriens svagare lag under våren, avslutade vårsäsongen med tre raka förluster. Bara Laholm har gjort färre mål och ingen har släppt in fler, ingen bra kombination.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13. Tenhults IF
Tenhult är relativt starka på hemmaplan och har bland annat besegrat både Lindome och Halmia. Var riktigt svaga på bortaplan och är fortfarande utan vinst utanför egna hemmaarenan. Bbakka Alexis David drar ett tungt lass offensivt och leder överlägset den interna skytteligan med nio fullträffar.

14. Laholms FK
Har stora problem i botten, och inte blir det lättare nu när man tappat Anton Jonsson till oss i Halmia. 11 mål framåt är på tok för lite och Jonatan Eriksson (6 mål) får fortsatt dra ett tungt lass offensivt när Laholm jagar häng på lagen ovanför nedflyttning.

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr