Gothia Cup - Dag 4

Två nya segrar innebär åttondelsfinal för Academy

IS Halmia Academy ångar på i Gothia Cups Boys 18. Dagens första motstånd stod It's Just Football för, ett stenrikt lag från Förenade Arabemiraten. Pengar är dock inte allt här i världen och Academy tog en mycket stabil seger med 3-1 efter mål av Felix Persson x2 och Flamur Hashani.

Dagens andra match blev turneringens tuffaste hittills, ett duktigt IFK Uppsala hade ledning med 1-0 i paus och Halmia hade svårt att få igång något ordnat och kontrollerat spel. Några byten och positionsförändringar lyfte oss i andra halvlek och med härlig inställning kvitterade Zemri Callaku till 1-1 på en riktigt fin frispark. Segerbollen tryckte sedan Felix Persson dit efter fint förarbete av Malte Påhlsson.

Imorgon fredag är det alltså åttondelsfinal och där ställs man mot norska Os TF, ett fysiskt "Drillo-lag" enligt rapporter från Götelaborg. Matchstart 09.10 på Kortedalavallen. Top 16 i turneringen just nu alltså, men det finns mer att kräma ur denna hårt arbetande och talangfulla trupp.

Nu håller vi alla tummar vi har för en lyckosam fredag, tre matcher kan det bli i den bästa utav världar. Isåfall kanske vi står där i final på lördag på Gamla Ullevi, hur häftigt vore inte det?!

Ps. OM grabbarna tar sig till kvartsfinal så sänds den via webtv via gothia cups hemsida, samma sak gäller semifinal och självklart final. ds.

IS Halmia Academy

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: ungdom