Gothia Cup - Dag 3

Uttåg för U15 och gruppseger för Academy

Medans Academy öser på så gick det tyngre för U15. Förlust ännu en gång med 0-3 mot Blau-Weiß 96 Schenefeld resulterade i en fjärdeplats i gruppen. Senare på kvällen var det dags för slutspel och väl där lyckades man iaf spräcka målnollan men Storvreta vann till slut med 2-1 och årets Gothia Cup äventyr är därmed slut för U15. 
Vi kan konstatera att det var en tuff grupp och jobbiga läropengar men i slutändan handlar det om utbildning/utveckling och där har vi redan vunnit massor av årets äventyr. Grabbarna ska också ha en eloge för kämpainsatsen i slutspelsmatchen där man var värda ett bättre slut.

Academy hade en helt spelfri dag och kunde ägna sig åt vila, rehab och laddning inför torsdagens A-slutspel. Det blev inte helt oväntat gruppseger sedan amerikanska Irvine Slammers "bara" klarat oavgjort mot egyptiska Alexandria Sporting Club. Torsdagens slutspelsmotståndare heter It's Just Football och kommer från Förenade Arabemiraten av alla ställen. Araberna blev tvåa i sin grupp efter överlägsna Tidaholms GIF. 
Till slutspelsmatchen får Halmia Academy tre "nyförvärv" i Malte Påhlsson, Marcus Jönsson och Oskar Gustafsson som alla tre ansluter från Halmias A-trupp. Dem är alla spelklara och spetsar ytterligare truppen i jakten på en framskjuten placering i årets Gothia Cup.

IS Halmia U15
IS Halmia Academy

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: ungdom