Gothia Cup - Dag 1

Första dagen är avklarad och det blev sammanlagt 2 vinster och 1 förlust för IS Halmia.

Boys 15, även kallat U15 spelade en match idag och där blev det tyvärr förlust 0-3 mot ett gäng duktiga portugiser. Imorgon väntar svenskmöte mot Lerums IS, säkert en tuff upptigt även det då Lerum besegrade gruppens tyska inslag med 1-0 under måndagen.

Boys 18, eller Halmia Academy om man så vill avverkade två matcher under premiärdagen. Två raka vinster och 5-0 i målskillnad sätter laget i en härlig position inför tisdagens matcher. 
Första matchen mot egyptierna började trevande men efter Felix Perssons snygga frisparksmål till 1-0 så blev det bättre. Övriga målskyttar Melker Petrelius x2 och Anton Lundahl. Rapporterna säger att Halmia var närmre 5-0 än motståndarna var till 4-1.
Match två mot svenska Vårgårda var bättre spelmässigt men Halmia hade problem med målskyttet och brände bland annat tre frilägen och en straff under första halvlek. Till slut ramlade dock 1-0 in efter fint förarbete av Sandri Choloev och Fatlum Juka, Felix Persson målskytt på retur från Fatlums skott. Vårgårda hade några möjligheter på fasta situationer och kontringar men annars var det kontrollerande spel från våra grabbar.

Under måndagskvällen var det invigninsceremoni på Ullevi och på tisdagen är det dags för matcher igen, samma sak som under måndagen. En match för U15 och två matcher för Academy.

Ps. Alla matcher kan man följa live via Gothia Cups hemsida, där rapporteras målen i realtid och vissa matcher kan man dessutom se via livestream. Mer info hittar ni via länken nedan. 

IS Halmia U15
IS Halmia Academy

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: ungdom