Inför IS Halmia Herr - Helsingborgs Akademi

Sista matchen innan sommaruppehållet

Ikväll gästar alltså Helsingborgs akademilag Örjans vall. Matchen är för Halmia den sista innan sommaruppehållet och det gäller att ta med sig en positiv känsla inför omstarten. 

I Halmia kan vi räkna med samma trupp som senast mot Eskilsminne, minus Ervin Ribic som fick sitt tredje gula kort och alltså är avstängd ikväll. Offensivt är Joe Sise het som en kamin och tillsammans med Patrik Ingelsten bär dem ett stort ansvar i denna annars unga orutinerade grupp. 

Helsingborgs Akademi blandar och ger, inte helt oväntat då även dem har ett ungt lag. Senast blev det starka 1-1 hemma mot Vinberg medans matchen innan slutade med förlust 0-2 borta mot Dalstorp.
Det finns gott om talang i detta HIF Akademi, inte minst Moustafa Zeidan som trots sina 18 år redan hunnit med att vara ungdomsproffs i Aston Villa. Dem flesta i truppen verkar vara mellan 16-18 år och vissa representerar Sverige i pojklandslagen. Den gemensamma nämnaren är att alla har som mål att en dag bli uppflyttade till Helsingborgs IF i Allsvenskan.

Avspark idag tisdag 21/6 kl 19.00 på Örjans vall. Målen rapporteras via everysport.com, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Halmias Svenska Fans
Everysport.com

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr