IS Halmia Dam - Hammenhögs IF 1-2 (1-0)

Ingen femte raka vinst på hemmaplan, Halmia tappade allt i andra halvlek

Halmia, för dagen hemmalag på Halmstad Arenas konstgräs pga friidrottstävling inne på A-plan, började matchen piggt och fick rättvist en tidig utdelning när Matilda Olsson sprintade runt på sin högerkant och pangade in 1-0 redan i den 8e minuten. 
Gästerna Hammenhögs hade stora problem att få några längre anfall och Halmia såg klart piggast ut, inte minst nämnda målskytt Matilda Olsson som gång på gång skapade oreda för motståndarförsvaret.
Det stod dock "bara" 1-0 i paus sedan Halmia misslyckats att utöka ledningen trots ett antal halvchanser. 

I andra halveks inledning fortsatte Halmia där man avslutade den första men det tog inte lång tid innan man fick stora problem på det centrala mittfältet. Hammenhögs stora och duktiga mittfältare Cecilia Temler växte fram som en gigant på mittfältet och styrde det mest av spelet medans Halmias tjejer gick på knäna. Matchbilden svängde nu betänkligt även om gästerna inte skapade några mängder av målchanser så syntes det tydligt att Halmia tappade i uppspelen.
I matchminut 58 kommer kvitteringen till 1-1. Hammenhögs Helena Palm utnyttjar ett svagt försvarsspel efter en hörna och trycker dit bollen i mål bakom en chanslös Isabell Sandström i Halmiamålet.
Baklängesmålet till trots så märks ingen märkbar skillnad spelmässigt utan det är fortfarande gästerna som vinner dem flesta andrabollar och kan freda sig utan några större problem. 
Matchen är nu inne i den 70e minuten när Hammenhögs anfaller på högerkanten. Ett inlägg eller skott,  svårt att tyda, seglar iväg från långt håll och landar innanför Isabell Sandströms bortre stolpe till 1-2. Makalös utdelning för bortalaget men inte helt oväntat då Halmia tappat allt spel i andra halvlek.
Sista tio minuterna kommer forceringen från hemmalaget men trots ett par riktigt bra lägen vill bolluslingen inte in i mål och Hammenhögs tar hem alla tre poängen.

Synd med en sådan bra första halvlek att man inte lyckas få med sig en större ledning in i paus. Likt herrlaget hade man väldigt svårt att punktera matchen och förr eller senare kommer lägena för motståndarna. Idag hade Hammenhögs grym effektivitet men ett oavgjort resultat kanske hade speglat matchen bättre med tanke på första halvlek och sista tio minuterna av hemmalaget.

Nästa match, som också är vårsäsongens sista match innan uppehållet, spelas kommande söndag 26/6 kl 15.00 borta mot Dösjöbro IF.

Halva potten:

  • 8062

Länkar:
Tabell och spelschema
Hallandsposten.se
Hammenhögs hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam