Svenska Cupen, IS Halmia Herr - Landskrona BoIS 1-4 (1-4)

Joe Sise visade klass när han kvitterade till 1-1. Foto: Anders Nilsson Joe Sise visade klass när han kvitterade till 1-1. Foto: Anders Nilsson

Effektivt Landskrona gav Halmia en lärdom för framtiden

Superettanjagande Landskrona BoIS visade sig numret för stort för dagens unga och orutinerade Halmia ikväll. Förlusten är inte mycket att tala om, även om vissa av baklängesmålen såg lite väl billiga ut.

Halmia inledde piggt och det tog knappa fem minuter innan Landskrona fick passa runt bollen inom laget för första gången. Patrik Ingelsten hade ett skott strax utanför i inledningen men det var gästerna som skulle göra matchens första mål.
I den 9e minuten ger Halmia bort bollen rakt i gapet på en Boisare, direkt hittar bollen fram i djupet till gästernas Filip Pivkovski, avslutet räddas av Malte Påhlsson men på returen når Pivkovski högst och nickar in 0-1.
Det är nära mål igen för Landskrona i den 12e minuten men istället för snabbt avslut i straffområdet tar Boisaren med sig bollen, viker in och skjuter ett avslut strax utanför.
Halmia i sin tur är nära kvittering i den 15e minuten men Joe Sises sparkar motståndaren på benen istället för bollen sedan en försvarare precis petat undan bollen i skottögonblicket. Fin framspelning av Marcus Jönsson.
Kvitteringen kommer dock, detta i den 20e minuten. Joe Sise vinner en närkamp på mittplan och snor åt sig bollen innan han avancerar fram mot straffområdet, väl inne i detsamma väljer han att försöka dribbla sig förbi sin motståndare och det kan man säga att han lyckades med. En korv med bröd senare är han förbi och rullar in 1-1 bakom en chanslös målvakt.
Men säg den lyckan som varar.... Bara minuten senare springer en Landskronaspelare igenom i misstänkt offsideläge. Han kommer in från vänster, skjuter ett skott som Malte är på men bollen letar sig ändå in i nät till 1-2.
Helt plötsligt är det hela havet stormar i Halmias försvar och i den 25e minuten är det en djupledsboll mellan ytterback och mittback som gör att gästerna kommer ensam mot Malte. Behärskat lobbar man över en utrusande målvakt och 1-3 är ett faktum.
Ytterligare tre målchanser hinner Landskrona avverka innan man skickar in 1-4 i den 35e minuten. Inspel snett inåt bakåt från vänster rinner igenom nästan hela straffområdet och Jonathan Levi möter och kan skruva in den hårt i bortre gaveln.
Landskrona fortsätter att gå på offensiven och med lite mer tur och skicklighet så hade man utökat ledningen än mer under kommande minutrar. Halmia slarvar och är inte alls på tårna.
Sista 2-3 minuterna på halvleken är dock bättre från hemmalaget. Både Ingelsten och Sise har fina intentioner och offensivt känns vi väl så bra som bortalaget.

Andra halvlek blir förvisso mållös och matchen är i stort redan avgjord men det händer ändå en del grejer värda att rapportera om.

Vuk Lugonjic är pigg matchen igenom och testar Landskronas målvakt i den 51a minuten. Skottet en bra bit utifrån tvingar målvakten att tippa ut bollen till hörna. 
Matchbilden står och väger lite och Halmia får både fler och längre anfall, ett av dem kommer i den 58e minuten när Rasmus Bengtsson till slut får till ett bra inlägg från vänster. Per Gulda nickskarvar till Joe Sise men Landskrona lyckas få iväg bollen innan Joe kommer till avslut.
Tom Stenberg kommer in i den 65e minuten och bara minuterna senare får han skottläge efter en hörna men uppoffrande spel från bortalaget gör att det bara blir till en resultatlös hörna.
Båda lagen har sedan ett varsitt skottläge där målvakten räddar och matchen slutar således 1-4.

Svårt att sammanfatta denna match på ett bra sätt, men jag ska ge det ett försök. Landskrona är bra, och inte minst effektiva när man går till anfall och utnyttjar motståndarnas svagheter. Halmia å sin sida matchar motståndarna offensivt med firma Sise/Ingelsten/Lugonjic. Tyvärr är vi inte lika effektiva offensivt och vår defensiv är alldeles för darrig stundtals, speciellt mot ett så bra lag. Landskrona vinner rättvist och matchen kunde lika väl ha slutat 3-7 med tanke på alla målchanser som skapades.

Nästa match är redan på fredag när det återigen är dags för seriematch i division 2. Halmia beger sig söderut för match mot Eskilsminne i Helsingborg. Avspark 19.00 på Harlyckans IP.

Publik:
101

Halva potten:
#8336 vann 500 kr

Halmiaringens lotteri:

  • 39
  • 40
  • 70
  • 81
Länkar:
Hallandsposten.se
Landskronas hemsida
Halmias Svenska Fans
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr