IS Halmia Herr - Sävedalens IF 2-1 (1-0)

Tre blytunga poäng även om det satt hårt inne

Lördagseftermiddagen bjöd på sol och småtrevlig fotboll av två spelande lag. Dagens motståndare Sävedalen startade optimistiskt och styrde faktiskt matchen under dem första minuterna. Må hända att det berodde lite på skadan som Egzon Maholli ådrog sig under uppvärmningen, vilket ledde till lite förändringar i startelvan både vad gäller spelare och deras positioner.

Halmia hade matchens första målchans i den tioende minuten när Marcus Jönsson snodde åt sig bollen av en mittback innan han avancerade fram mot mål, kanske lite väl överrumpad av läget blev det ett svagt avslut strax utanför målvaktens högra stolpe. Knappa tio minuter senare är det dags igen, Patrik Ingelsten serverar Per Gulda i boxen men trots att Gulda kastar sig fram i luckan så lyckas han inte styra bollen förbi målvakten.
Sävedalen spelar fin fotboll men hotar inte speciellt mycket i inledningen, Johan Mangfors är general i Halmiaförsvaret och styr undan det mesta. I den 34e minuten är det dock nära att Göteborgslaget tar ledningen men avslutet tar i ribban efter lite passivt försvarsarbete av hemmalaget.
Minuten senare kommer istället matchens första mål, och det är hemmalaget Halmia som gör det. En fin boll i djupet serverar Vuk Lugonjic och iskallt rullar han in 1-0 jämte utrusande målvakt.
Bortalaget får en chans till kvittering innan halvlek men Malte Påhlsson kommer ut och räddar Halmia sedan försvaret blivit lite väl bolltittande.

Småtrevlig fotboll i solen men man hade hoppats på en större ledning då man av erfarenhet vet hur viktigt det är att knyta ihop säcken.

Inledningen av andra halvlek är jämn och både Johan Mangfors och Malte Påhlsson får visa sina färdigheter för att hålla nollan intakt när Sävedalen försöker såga sig fram. Halmia har några lägen offensivt men det tar antingen får lång tid innan avgörande passen kommer, eller så är det bara för dålig kvalité på sista tredjedelen.
Och så händer det som brukar hända när vi inte lyckas punktera matcherna, en frispark på offensiv planhalva för gästerna slutar med skott, fin räddning av Malte men på returen är gästerna där och slår in 1-1 i den 57e minuten. Några halvchanser åt båda hållen blir det innan Sävedalen är ytterst nära att ta ledningen i den 73e minuten. En löpduell i djupet mellan gästernas anfallare och vår ytterback förloras av oss och Sävedalen får skottchans i bra läge. Malte är dock med på noterna och kommer ut fint och parerar.
Sista tio minuterna öser Halmia på framåt i jakt på ledningsmål och tre poäng. Flera gånger har vi bra lägen men kvalitén är inte den bästa och fortfarande är det lite tamt på sista tredjedelen.
Vuk Lugonjic får ett friläge i den 88e minuten och kan punktera matchen men hans avslut går en bit över och blir inte alls vad varken han själv eller supportrarna förväntat sig. Han skulle dock få revanch.
I den 89e minuten hamnar bollen återigen hos Vuk på vänsterkanten, även denna gång löper han ensam mot mål men kanske med förra läget i bakhuvudet så spelar han in bollen i mitten till en så gott som friställd Per Gulda som bara har att bredsida dit 2-1.
Några lyftningar från Sävedalen men mer blir det inte, och Ervin Ribic missade läge i den 94e minuten blir av akademiskt intresse då domaren därefter väljer att blåsa av matchen.

Tre oerhört viktiga poäng, inte minst sedan dem båda bottenlagen Tenhult och Dalstorp tagit varsin trepoängare undan lördagseftermiddagen. Fortfarande är det sanslöst jämt i tabellen mellan plats 4-13 och det gäller att vara fortsatt ödmjuk inför varje uppgift. Vinsten ger dock nyvunnet självförtroende inför fortsättningen, inte minst till tisdagens häftiga match mot Landskrona BoIS i Svenska Cupen.

Nästa match är redan på tisdag när Landskrona BoIS besöker Örjans vall. Matchen är andra omgången i Svenska Cupen och avspark 19.00.

Publik
159

Halmias målklubb

  • 15 - Christer Mårtensson
  • 50 - Henry Bengtsson
  • 6 - Bo Bengtsson
  • 5 - Lars-Göran Bengtsson
  • 77 - Bengt Göran Johansson

Halmiaringens lotteri

  • 15
  • 53
  • 64
  • 95

Halva potten
# 9257 - 670 kr

Länkar:
Tabell och spelschema
Halmias Svenska Fans
Sävedalens hemsida
Hallandsposten.se
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr