Inför IS Halmia Herr - Sävedalens IF

Pigg nykomling gästar Örjans vall
 
Halmia är inne i en tung period med tre raka förluster och fyra matcher irad utan vinst. Det har varit mycket skador och sjukdomar under en period men dem två senaste förlusterna mot Lindome och Tenhult känns ändå onödiga med tanke på hur matchbilden stundtals sett ut. Från att ha släppt in tre mål på fem matcher så är nuvarande facit tio insläppta på dem senaste tre matcherna, vilket är på tok för mycket för att ge laget en chans till seger. Defensiven måste ordnas upp, och det är bråttom  Till dagens match får vi tillbaka Ervin Ribic och Egzon Maholli men tappar Joe Sise som är avstängd.
 
Nykomlingen Sävedalen har överträffat förväntningarna hittills och är i högsta grad inblandade i tätstriden på sin fjärdeplats. Göteborgslaget inledde serien med fem raka matcher utan förlust innan lyckan vände och man inkasserade tre raka förluster och då trodde nog dem flesta att smekmånaden var över. Men Sävedalen visade att inledningen på serien inte var någon tillfällighet utan har två raka vinster igen varav den senaste kom hemma mot serieledande Vinberg i förra omgången. Trots 0-1 efter bara några minuter så vände man till seger 3-1. En av dem mest meriterade i Sävedalen är Fredrik Alnäs som spelat i division 1 med Qviding.  I övrigt är det många duktigt tränade spelare med sin fostran i dem stora göteborgsklubbarnas ungdomssektioner.

Avspark lördag 11/6 kl 16.00 på Örjans vall. Matchens händelser rapporteras i vanlig ordning via Everysport.com för er som inte kan vara på plats, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Sävedalens hemsida
Halmias Svenska Fans
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr