Tenhults IF - IS Halmia Herr 2-1 (1-1)

Tredje raka förlusten och på allvar inblandade i bottenstriden

Det fanns en förhoppning om tre poäng och lite andrum i tabellens mittenskikt, istället fick vi noll poäng och en nervös tillvaro i tabellens bottenskikt.

Halmia inledde annars matchen ganska stabilt men fick kapitulera efter bara kvarten när domaren hittade en straff som Tenhult tryckte dit till 1-0 bakom Malte Påhlsson. Men som sagt, det var ändå Halmia som försökte och spelade en helt okej fotboll. Kvitteringen kom också ganska omgående, redan i den 22a minuten lyckas Joe Sise överlista Tenhults målvakt med en frispark på långt håll som rullar in mellan benen på hemmalagets burväktare. Några fler mål blir det inte i den första halvleken trots ett par halvchanser från inte minst Halmia.

Andra halvlek vill vi helst glömma, Tenhult kommer som ett helt nytt lag medans Halmia verkar sitta kvar i omklädningsrummet. Hemmalaget tar över matchbilden medans gästerna inte alls får igång något ordnat spel utan det blir bolltapp och sämre tempo medans Tenhult radar upp chanser att ta ledningen.
Det dröjer dock ända till den 68e minuten innan målet kommer, via inspel från kanten och en rörig situation i straffområdet så skickar Bbakka Alexis David in sitt andra mål för dagen. Halmia har en kanonchans att kvittera i slutskedet men Patrik Ingelstens friläge räddas elegant av Tenhults målvakt.

Nästa match är kommande lördag 11/6 när topplaget tillika nykomlingen Sävedalen gästar Örjans vall med avspark 16.00.

Länkar:
Tabell och spelschema
Tenhults hemsida
Hallandsposten.se
Halmias Svenska Fans
Jönköpingsnytt.se
Jönköpingsposten.se

// Christoffer Andréason

Etiketter: herr