Inför Tenhults IF - IS Halmia Herr

Viktig match i jakten på lugnare vatten

Avståndet upp till toppen har ökat rejält efter dem två senaste förlusterna hemma mot topplagen Vinberg och Lindome. Nu jagar istället lagen på nedre halvan och även om truppens och Lindaus målsättning är att vinna varje match så gäller det att skapa distans ner till nedflyttning och negativt kval. På så vis kan vi jobba lite lugnare och fortsätta utvecklingen av våra unga talanger utan en onödig kniv på strupen varje match. Morgondagens match mot Tenhult är ett utmärkt tillfälle att skapa lite andrum i tabellens mittenskikt.

Halmia har lite spelare borta inför imorgon, även om det inte är i närheten av förra helgens manfall. Vladimir Lukic (axel), Egzon Maholli (ledig) och Niclas Taube (axel) missar garanterat matchen imorgon. Vad gäller Joe Sise (knä) och Ervin Ribic (infektion) så får vi troligtvis svar under fredagsträningen. Med både Egzon och Taube borta så vore det jobbigt att tappa även Joe och Ervin som är två rutinerade och viktiga kuggar samt förebilder för våra yngre förmågor. 

Hemmalaget Tenhult placerar sig som nästjumbo i tabellen med bara en seger på dem nio första omgångarna. Fyra oavgjorda har det också blivit och en av dem var borta mot topplaget Högaborg. Senaste matchen förlorades mot serieledande Vinberg på bortaplan men Tenhult gjorde en riktigt bra insats och lär bli en rejäl nöt för Halmia att knäcka.

Avspark lördag 4/6 kl 14.00 på Kabevallen, Jönköping. Matchens mål rapporteras via sms på Everysport.com, se länk nedan.

Ps. Ikväll fredag 3/6 spelar IS Halmia Academy hemmamatch mot Trönninge IF på Halmstad Arena IP kl 19.00. Kom gärna dit och stötta våra fantastiskt duktiga och ambitiösa ungdomar i jakten på division 5. Ds.

Länkar:
Tabell och spelschema
Tenhults hemsida
Halmias Svenska Fans
Everysport.com

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr