IS Halmia Herr - Lindome GIF 2-4 (0-2)

Ny tung förlust efter manfall i hemmalaget

Redan på förhand visste vi att Niclas Taube och Egzon Maholli skulle missa dagens match, Joe Sise och Sten Preuss var länge osäkra men när dessa båda kastade in handduken förstod vi att det skulle bli tufft att fylla luckorna. Som om det inte var nog så fick vi bara halvtimmen innan matchstart infon att Rasmus Bengtsson och Ervin Ribic insjuknat och inte var i spelbart skick...
Med endast en avbytare tillgänglig (Malte Påhlsson) så ringdes tre grabbar in från vårt U15 för att fylla ut lite tomrum på bänken. 

Nog om det, it is what it is som man säger.

Max Eggertsson är nära att ge hemmalaget ledningen redan i den andra matchminuten men Lindomes målvakt gör en fin räddning när han styr bollen strax över ribban på Max frispark.
Halmia med sedvanligt bollinnehav ställer till det för sig defensivt genom både Vladimir Lukic och Johan Mangfors men med lite flyt lyckas man hålla noll intakt fram till den 25e minuten.
Lindome kontrar på vänsterkanten och hittar in med ett inspel i boxen där T.Nordström kastar sig fram och styr in 0-1.
Vuk Lugonjic är sedan inblandad i två bra möjligheter för hemmalaget men istället kommer 0-2 efter en ny omställning på Lindomes vänsterkant. Lite för enkelt rinner man igenom och kan behärskat placera in tvåan under en utrusande "Luka".
Trots ett ganska piggt spel av hemmalaget så blir man oerhört straffade defensivt där man inte alls är på tårna.
Marcus Jönsson har en bra reduceringschans men får se sitt skott ta i ribban och förutom det är det gästerna Lindome som tack vare sitt omställningsspel är nära att utöka ledningen innan paus.

Det dröjer dock inte länge innan reduceringen kommer i andra halvkek. I den 49e minuten tar Vuk tillvara på en hörna som han själv skapat och skickar in 1-2.
Sedan följer en dryg tiominutersperiod där hela fem varningar delas ut och inget ordentligt skapas i anfallsväg förutom en kontring av gästerna som Luka snyggt parerar i den 62a minuten.
I den 67e minuten ramlar 1-3 in från ingenstans, ett inkast från vänster på offensiv planhalva resulterar i inspel från vänster till höger och där kan en ensam F.Karlberg placera in trean otagbart för Lukic.
Vladimir Lukic gör sedan en viktig dubbelräddning i den 70e minuten som inte bara innebar att han fick läkarvård utan också att Halmia fortfarande var kvar i matchen.
Halmia försöker och försöker men lite dåligt rörelsemönster gör att det blir mycket spel på mittplan och tiden rinner snabbt iväg mot full tid. Men så i den 78e minuten kommer ett instick till Vuk som lite turligt får med sig bollen men i avslutet är han kylig och placerar in reduceringen jämte målvakten till 2-3.
Halmia går nu all in framåt men har inte riktigt vad som krävs idag utan Lindome utnyttjar än en gång Halmias svagheter och gör 2-4 med bara minuterna kvar av matchen. Inbytte utespelaren Malte Påhlsson är nära att reducera i minut 89 men en fin räddning från gästernas keeper gör att slutresultatet stannar vid 2-4.

Nästa match är kommande lördag 4/6 när man möter Tenhult på bortaplan med avspark 14.00.

Publik:
139

Halva potten:
Nr 7208

Målklubben:

  • 86 - Jörgen Karlsson
  • 5 - Lars-Göran Bengtsson
  • 17 - Kenneth Sjögren
  • 7 - Sten Olsson
  • 69 - Ingemar Johansson


Halmiaringens lotteri:

  • 6
  • 10
  • 42
  • 99


Länkar:
Tabell och spelschema
Hallandsposten.se
Halmias Svenska Fans
Lindomes hemsida
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr