Inför IS Halmia Herr - Lindome GIF

Chans till revansch när nytt topplag kommer på besök

Halmia hade serieledande Vinberg i brygga sist men fick till slut ge sig med förlust 3-4 efter bland annat tre insläppta mål på nio minuter i inledningen av den andra halvleken.
Extra salt i såren var att Niclas Taubes axel gick ur led igen och tiden får utvisa om eller när en comeback är möjlig.
Nu väntar en ny häftig drabbning mot serietvåan Lindome som likt Vinberg inlett serien riktigt starkt och är med i kampen om uppflyttning till division 1. För Halmia gäller det att fortsätta ösa på framåt men att inte slarva i defensiven, även om skytteligaledaren Robin Eriksson är avstängd och missar söndagens fight. Faktum är att Robin har gjort lika många mål som hela Halmia tillsammans, dvs 10 st.

Halmia saknar förutom skadade Niclas Taube även Egzon Maholli som är bortrest av privata skäl. Återstår att se om Alexander Hall-Ling får chansen bredvid Johan Mangfors igen, dem båda gjorde ju en strålande insats i vinstmatchen mot Assyriska för ca en månad sedan. Joe Sise utgick med skadekänning senast och det märks vilken betydelse han har för laget inte minst vad gäller motståndarnas fokus på honom med 2-3 man i ryggen så fort han har bollen. Vi hoppas och tror på spel för Joe på söndag och i övrigt ska truppen vara utan skador och sjukdomar.

Gästerna Lindome har egentligen bara en plump i protokollet (förlust hemma mot Helsingborgs Akademi) även om bortaförlusten mot Vinberg såklart svider extra efter att ha tappat ledning 2-0 till 2-3.
Senast vände man underläge 0-1 till seger 2-1 hemma mot Torslanda och behåller greppet om andraplatsen i tabellen bakom hittills överlägsna Vinberg.

Matchstart söndag 29/5 kl 16.00 på Örjans vall. Matchens händelser rapporteras i vanlig ordning via everysport.com, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Lindomes hemsida
Halmias Svenska Fans
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr