Inför Eskilsminne DIF - IS Halmia Dam

Halmia jagar första bortasegern

Tjejerna i IS Halmia tog en viktig och närmast nödvändig seger senast när man på Halmiadagen besegrade skånska Stattena med klara 3-0. Matilda Olsson var planens gigant och låg bakom i stort sett allt offensivt och där bak verkar Isabell Sandström vara tillbaka på allvar när hon höll nollan trots en del farliga avslut från bortalaget.
Halmia har hunnit ta sig vidare i Svenska Cupen sedan man besegrat ett b-betonat Westbo på Halmstad Arena med smått galna 11-0 på onsdagskvällen.
Nu går resan söderut till Helsingborg och Västergårds IP i jakten på första bortavinsten och fortsatt häng på toppen.

Eskilsminne ligger två placeringar sämre än Halmia i tabellen, dvs 7a. Senast spelade man 2-2 borta mot topplaget Hammenhögs och dessförinnan har det blivit en seger på bortaplan respektive hemmaplan och tre förluster. Jasmine Hansen ligger delad 2a i skytteligan på fem mål. 
Eskilsminne är förövrigt även dem klara för nästa omgång i svenska cupen, detta efter vinst med 6-3 på Björkevi mot Kvibille BK. I bortalaget fanns tre st tvåmålsskyttar varav Jasmine Hansen var en av dessa.

Avspark söndag 29/5 kl 14.00 på Västergårds IP, Helsingborg.

Länkar:
Tabell och spelschema
Eskilsminnes hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam