IS Halmia Herr - Vinbergs IF 3-4 (2-1)

Patrik Ingelsten kvitterade till 1-1 när han starkt höll undan sin motståndare och placerade in bollen. Foto: Anders Nilsson Patrik Ingelsten kvitterade till 1-1 när han starkt höll undan sin motståndare och placerade in bollen. Foto: Anders Nilsson

Målkalas inför storpublik

Trots ledning 2-1 i paus blev det inga poäng när Halmias korthus rasade ihop och släppte in hela tre mål på nio minuter i inledningen av den andra halvleken.

Efter en trevande inledning av matchen så tog det fart efter ungefär kvarten spelat. Båda lagen hade haft varsina halvchanser innan gästerna tar ledningen i matchens 21a minut. En lyftning in i straffområdet gör att en Vinbergare smiter emellan två Halmiaförsvarare och kan lite väl enkelt trycka in 0-1.
Men klockan hinner inte ticka så mycket innan kvitteringen sitter bakom Vinbergs målvakt. I den 23e minuten får Ingelsten ett instick som han tar med sig och iskallt rullar in jämte målvakten och 1-1 är ett faktum.

Efter dem täta målen blir det ett lite böljande spel utan klara målchanser innan Vinberg i den 36e minuten borde tagit ledningen, via inspel från höger får en av gästerna kanonläge att ensam trycka dit tvåan men bollen ser ut att studsa upp precis innan och chansen rinner ut i sanden istället.
Joe Sise var fortsatt pigg och rör sig över stora ytor med sina långa ben, ett sånt läge var i den 41a minuten när han trampar in i straffområdet och blir nergjord med straff som följd. Joe själv stegade upp och snyggt placerade in bollen nere vid målvaktens högra stolpe till ledning 2-1 för hemmalaget.

Halvtid och i ledning mot överlägsna serieledarna inför storpublik alltså, mungiporna uppåt hos dem flesta även om Vinberg spelade en bra och fin fotboll även dem.

Föga överraskande kommer gästerna ut taggade till tusen i andra halvlek. Halmia däremot verkar inte alls vara på hugget och Vinberg tar direkt tag i taktpinnen. 
Efter ett par halvchanser sitter kvitteringen till 2-2 i den 53e minuten, lite flyt har man dock i avslutet från inbytta Alexander Sakac som via en täckande Halmian ser sitt skott styras in bakom en chanslös Vladimir Lukic.
Dessvärre dröjer det inte mer än dryga fem minuter innan Vinberg också tar ledningen igen. I den 60e minuten får den före detta Halmianen Robin Thomasson en passning från höger och kan inne i straffområdet placera in 2-3 vid Lukic högra stolpe.
Som om inte det var nog så hinner domaren knappt blåsa igång matchen igen innan det rasslar till bakom "Luka". Gästernas Simon Andersson får rinna igenom alldeles för enkelt och lägger in 2-4 under en utrusande Lukic. 

Tre mål på nio minuter i baken, från ledning 2-1 till 2-4. Nattsvart, ridå, tack för kaffet.... nej inte riktigt ändå även om det där och då kändes minst sagt tomt.

Halmia kastar dock inte in handduken utan ger det ett försök framåt istället, och nog kommer 3-4 ganska omgående. I den 68e minuten är det en fin omställning genom Ervin Ribic som hittar Niclas Taube med ett instick, Niclas trampar in, avlossar skottet som går ut till retur och där står inbytte Vuk Lugonjic och bombar in reduceringen från ganska nära avstånd.
Men sedan händer det som gör att underläget blir än tyngre, Niclas Taubes omtalade axel får sig en smäll och Taube blir sittandes i smärtor utanför planen. Det såg inte alls bra ut och vi lider såklart inte minst med Niclas själv.
Med Taube indisponibel får Halmia klara sig med 10 man sista tjugo minuterna tack vare att man redan gjort alla sina byten, uppförsbacke i underläge minst sagt.

Men skam den som ger sig. Halmia försöker hitta kvitteringen men man lyckas inte hela vägen utan Vinberg kan kontra och skapar ett par bra lägen att döda matchen innan domaren blåser av matchen till jublet av många tillresta fans.

En spännande och underhållande match mellan två duktiga lag slutade alltså med bortavinst. För den neutrala åskådaren var matchen säkert en fröjd för ögat men som Halmian är man givetvis grymt besviken att det inte blir några poäng idag. Vinberg ska dock ha en eloge för sitt spel som är i en annan dimension än övrigas i serien just nu.

Nästa match för Halmia är även den hemma på Örjans vall, ännu en gång mot ett topplag när Lindome kommer på besök kommande söndag 29/5. Väl mött då.

Publik 
822

Halva potten
8428

Halmiaringens lotteri

Grön/vit lott

 • 35
 • 98
Övriga lotter
 • 51
 • 68
 • 82
 • 83


Målklubben

 • 5 - Lars-Göran Bengtsson
 • 51 - Roger Bengtsson
 • 38 - Kurt Johansson
 • 9 - Lars-Gunnar Jönsson
 • 47 - Jan Bergström


Länkar
Tabell och spelschema
Hallandsposten.se
Vinbergs hemsida
Halmias Svenska Fans
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr