IS Halmia Dam - Stattena IF 3-0 (2-0)

Matilda Olsson var inblandad i det mesta framåt när Halmia besegrade Stattena med klara 3-0. Foto: Anders Nilsson Matilda Olsson var inblandad i det mesta framåt när Halmia besegrade Stattena med klara 3-0. Foto: Anders Nilsson
Rättvis seger när Halmia tog tre viktiga poäng

IS Halmias damer tog tredje raka hemmavinsten när man under den tidiga lördagseftermiddagen besegrade Stattena på Örjans vall med 3-0.

Stor segerorganisatör blev yttern Matilda Olsson som hade en helt okej dag på "jobbet" när hon var inblandad i alla tre mål.
1-0 gjorde hon i den 17e minuten när hon bröt förbi Stattenas ytterback och placerade in bollen kyligt jämte målvakten. 3-0 är nästan identiskt i den andra halvlekens 9e minut och var det som blev spiken i kistan.

Däremellan hade Matilde Abrahamsson gjort 2-0 sedan Matilda Olsson tagit sig runt på kanten och bollen via inspel och dålig rensning av motståndare landade på Matildes fötter.

Stattena var inte ofarliga och speciellt i första halvlek bjöds man på mängder av chanser av Halmia. Isabell Sandström stod dock ivägen varje gång och när hon inte var där så gick avsluten antingen över eller utanför.

Över 90 minuter var det dock en rättvis seger och Halmia tar därmed ett stort kliv uppåt i tabellen. Nu gäller det bara att skrämma iväg bortaspöket också, härnäst väntar mittenlaget Eskilsminne kommande söndag i Helsingborg.

Publik
151

Halva Potten
7001

Länkar:
Tabell och spelschema
Stattenas hemsida
Hallandsposten.se
Helsingborgsdagblad.se

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: dam