Intervju med Ervin Ribic inför lördagen

Ervin Ribic tror som oss flesta på en underhållande match imorgon. Foto: Anders Nilsson Ervin Ribic tror som oss flesta på en underhållande match imorgon. Foto: Anders Nilsson

Vi fortsätter uppladdningen inför lördagens Halmiadag med några korta spelarintervjuer

Sist ut är herrarnas lagkapten Ervin Ribic:

Du skadade knät i träningsmatchen mot Oskarström och gjorde debut från start senast mot Dalstorp. Hur känns formen och kroppen?    
- Formen är inte hundraprocentig men det börjar bli bättre och bättre, med någon match till i kroppen så kommer det kännas bra. Knät blir fortfarande ömt efter matcherna så det kommer ta någon vecka till innan kroppen reagera på rätt sätt igen.

Du som följt laget vid sidan i säsongsinledningen, vad är den främsta orsaken till att vi faktiskt är obesegrade i fem raka matcher efter dem två raka förlusterna i inledningen?
- Vi börjar spela ihop oss mer och hittar varandra bättre i positionsspelet, vi litar på varandras kvalitéer och sen har vi duktigare spelare så det är inget som förvånar mig.

Vinberg leder serien med fem poängs marginal redan, är det en överraskning för dig att dem är med där uppe i toppen?
- Nej absolut inte, de har ett ihopspelar lag, där många av spelarna har spelat länge ihop och sen har man fyllt på med 2-3 spelare där vi gjort liknande tidigare år och det har ju varit framgångsrikt. Sen är de ett jag som jobbar väldigt hårt ihop.

Hur ska Halmia lyckas besegra Vinberg på lördag?
- Fokusera på vårt spel, vi kan inte gå i deras fälla och låta det bli en match med kontringar och duellspel, göra det vi är bäst och det är att använda oss av vårt passningspel.

Sist men inte minst, Varför ska publiken bege sig till Örjans vall på lördag?
- Det är en väldigt viktig match för oss då vi kan haka på i toppen och det är de här poängen som kan vara väldigt viktiga i slutet vilket vi har sett tidigare år i div 2 då det skiljt väldigt få poäng som när vi tog steget upp till div 1. Sen kommer vi som vanligt försöka att bjuda på en underhållande fotboll.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr