Inför IS Halmia Herr - Vinbergs IF

Niclas Taube är tillbaka efter avstänging och lär bli en av tre mittfältskuggar i morgondagens match. Foto: Anders Nilsson Niclas Taube är tillbaka efter avstänging och lär bli en av tre mittfältskuggar i morgondagens match. Foto: Anders Nilsson

Häftig drabbning mot serieledarna Vinberg

Omgång åtta i division 2 västra götaland avslutas med en riktigt intressant match mellan IS Halmia och Vinbergs IF.

IS Halmia kommer till lördagens match med fem raka matcher utan förlust, även om den poäng vi tog senast borta mot Dalstorp borde ha varit tre med lite marginaler med oss. Truppen är helt skade- och avstängningsfri så Peter Lindau kan välja och vraka bland spelarna. 


Vinbergs IF har seglat upp i en för tillfället ohotad serieledning med hela fem poängs marginal. Senaste matchen vände man 0-2 till seger 3-2 hemma mot serietvåan Lindome. Ett styrkebesked minst sagt. Man har arbetat metodiskt år efter år och har en kollektivt stark trupp med stora kvaliteér.

För oss Halmianer är några namn i truppen extra välbekanta, det är dels Robin Thomasson som fått ett rejält lyft i Vinberg och leder interna skytteligan med sex mål, men också lagkapten Sebastian Möller som tagit kliv i sin egen utveckling och numera basar över serieledarnas backlinje. Sebastian missar dock morgondagens match pga sitt tredje gula kort i matchen mot Lindome. Fler spelare med anknytning till Halmstad är anfallaren Isak Pettersson, mittfältaren Alexander Sakac och Arbër Robeli. Målet vaktas av tidigare juniorlandslagsmannen Anton Andersson.

Avspark lördag 21/5 kl 16.00 på Örjans vall. Matchens händelser rapporteras live via Everysport.com, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Vinbergs hemsida
Halmias Svenska Fans
Everysport.com

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr