Intervju med Anders Wallin inför lördagen

Anders Wallin tror på en underhållande match med attraktiv fotboll mot Vinberg. Foto: Anders Nilsson Anders Wallin tror på en underhållande match med attraktiv fotboll mot Vinberg. Foto: Anders Nilsson

Vi börjar uppladdningen inför lördagens Halmiadag med några korta tränarintervjuer

Sist ut är herrarnas assisterande tränare Anders Wallin:

Hur ser er uppladdning ut inför lördagens match?
- Vi tränar på precis som vanligt och jobbar vidare med vårt sätt och spela. Vi har respekt för Vinberg och har bra koll på dem men vi kommer framförallt fokusera på vårt spel. Ett hemmaderby mot serieledarna kittlar lite extra såklart och några problem med motivation och inställning lär inte föreligga.

Vad är din reflektion på säsongsinledningen?
- Jag tycker, med tanke på skadebekymmer och att vi har ett relativt ungt och orutinerat lag, att vi inlett säsongen på ett bra sätt. Vi förlorade i och för sig de första två matcherna men i de sista fem är vi obesegrade. Liten besvikelse att inte kunna ta tre poäng mot Laholm och Dalstorp där vi dominerade matchbilden med bla. ett stort bollinnehav. Vi skapar dock lite för lite chanser i matcherna med tanke på vårt stora bollinnehav men det är något vi jobbar på och som kommer utvecklas med tid.

Vad vet du om lördagens motståndare?
- Vinberg är serieledare och således en tuff motståndare som vill spela en attraktiv fotboll med högt bolltempo. De är spelskickliga och spelar 4-3-3 och vi får framförallt se upp med deras snabba yttrar som har varit ett ständigt hot för motståndarna i serieupptakten.

Vad kan vi förvänta oss för typ av match på lördag?
- Vi kan förvänta oss en bra och underhållande fotbollsmatch i relativt högt tempo mellan två lag som vill spela en attraktiv fotboll.

Sist men inte minst, Varför ska publiken bege sig till Örjans vall på lördag?
- Det är inte svårt att motivera när det bjuds på ett hallandsderby under Halmiadagen på klassiska Örjans Vall mellan serieledaren Vinberg och anrika IS Halmia. Två lag som vill spela en attraktiv fotboll borgar för en underhållande match.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr