Inför Dalstorps IF - IS Halmia Herr

Upp på hästen igen efter uttåget ur DM

Förlusten mot Getinge i DM var en klar missräkning, men nu lägger vi den bakom oss och fokuserar stenhårt på seriespelet. Efter en jobbig säsongsinledning med två raka förluster så har grabbarna tagit 10 utav 12 möjliga poäng på dem fyra senaste matcherna.

Inför lördagens match är det fortsatt god stämning i truppen och vad gäller skador och avstängningar så är det bara Niclas Taube som saknas efter sina tre gula kort. Ersätter honom gör ingen mindre än Ervin Ribic som lär göra sin första match från start i år. Malte Påhlsson är fortfarande iväg med P17-landslaget (klara för kvartsfinal iEM!) och backduon Alexander Johansson samt Oskar Gustafsson tillhör numera Academy i jakt på kontinuerlig speltid för fortsatt utveckling.

Tre poäng skulle innebära fortsatt häng på topplagen och därmed krydda kommande helgs Halmiadag med toppmöte mot Vinberg.

Dalstorp, hemmahörande i Tranemo kommun placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket med sina sex inspelade poäng. Två vinster har det blivit (Laholm och Högaborg) och det gemensamma för dem två matcherna är att man gjort sena mål som säkrat seger under matchens sista tio minuter. 
Man kommer till lördagens match med två raka förluster i ryggen, men det är mot seriens kanske två bästa lag (Lindome, Vinberg). Matchen senast mot Vinberg var ett klart fall framåt efter storförlusten hemma mot Lindome. Vinberg avgick med seger med uddamålet till 3-2 och befäste sin serieledning.
Noterbart är att Dalstorp har släppt in flest mål av alla lag i serien, 14 st på fyra omgångar.

Avspark lördag 14/5 kl 16.00. Målen rapporteras via everysport.com, dock inga övriga händelser.

Länkar:
Tabell och spelschema
Dalstorps hemsida
Halmias Svenska Fans
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr