Inför Borgeby FK - IS Halmia Dam

Tredje gången gillt på bortaplan?

Lördagens batalj i division 1 södra götaland blir en kamp mellan plats 6 och 7 i serien. En vinst innebär fortsatt häng på övre halvan, en förlust skulle däremot innebära att man troligtvis tappar på topplagen och istället får se sig för på nedre halvan.
Halmia har som bekant inlett med dubbla förluster i den två bortamatcherna hittills. Det är som natt och dag jämfört med hemmaplan där man har två segrar av två möjliga och en målskilnad på 6-2. På bortaplan är målskillnaden 1-5 istället.

Halmia kommer dock till lördagens match med bra självförtroende efter segern mot Hittarp senast. Nästan lika viktigt som dem tre poängen var att dem båda anfallarna Vilma Rydell och Isabelle Axeldal gjorde sina första mål i årets seriespel.

Borgeby har börjat serien målsnålt både offensivt och defensivt med en total målskillnad på 2-3 efter fyra omgångar. Senast förlorade man med 0-1 borta mot Hammenhögs efter ett tungt baklängesmål i den 90e minuten.

Avspark lördag 14/5 kl 15.00 på Borgeby IP.

Länkar:
Tabell och spelschema
Borgebys hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam