IS Halmia Herr - Högaborgs BK 1-0 (1-0)

Segerskytt. Patrik Ingelsten gjorde Halmias enda mål och sitt första seriemål för nya klubben. Foto: Anders Nilsson Segerskytt. Patrik Ingelsten gjorde Halmias enda mål och sitt första seriemål för nya klubben. Foto: Anders Nilsson

Tre nya poäng när topplaget Högaborg besegrades

Dagens match sågs lite som en vattendelare vad gäller vilken halva av tabellen som Halmia skulle befinna sig på efter slutsignalen.

Matchen idag började lite trevande från båda lagen, men hemmalaget Halmia fick tidig utdelning efter att Joe Sise vunnit närkamp på mitten och serverat Patrik Ingelsten i steget. Patrik vek in i plan och avlossade ett skott som målvakten styrde in i eget mål med några centimeters marginal till godo och 1-0 var ett faktum redan i den 11e minuten.
Första halvlek var annars småtrevlig men utan något större tempo, vilket kanske kan förklarade av den stekande solen dagen till ära.
Första kvarten är det Halmia som två gånger ställer till det för sig och get Högaborg möjliigheter offensivt, och när Halmia inte själva bjuder på lägena så skapar Högaborg några lägen på egen hand. Bland annat har Högaborg en nick klockrent i ribban efter inlägg men även ett kontringsläge som man inte utnyttjar med ett snabbare avslut.
I Halmia handlar mycket framåt om comebackande Joe Sise. Han visar mycket vilja och försöker ta sig fram och igenom motståndarförsvaret flertalet gånger, det blir dock inga mål i första halvlek trots ett par lägen.

Ervin Ribic byts in i halvtid och får en jobbig start med gult kort direkt men sedan visar han sin betydelse. Inom loppet av första kvarten av andra halvlek så visar Ervin prov på sin fina passningsfot och spelförståelse när han dels startar anfallen men också serverar våra forwards med fina bollar bakom backlinjen. Just en sån boll är Ingelsten nära att utnyttja i den 62a minuten men avslutet går tätt utanför målvaktens stolpe.
Högaborg har svårt att skapa några vettiga målchanser men med bara uddamålsledning sitter Halmiasupportrarna ändå på helspänn. Det kunde dock blivit lite lugnare i den 66e minuten när ett vackert anfall av Halmia genom firma Ingelsten, Ribic och Sise är ytterst nära att trycka dit tvåan, tyvärr kommer Sise lite fel på inspelet från Ribic och lyckas inte få dit bollen innanför stolpen trots att han kastar sig fram med sin fulla längd.
Sista 20 minuterna blir lite smågriniga med mycket frisparkar, avblåsningar och byten. Joe Sise är fortsatt het matchen igenom och har två bra lägen med ca tio minuter kvar. Andra läget är vackert när han slår bollen på ena sida försvararen och springer runt på den andra, det pressade avslutet passerar bortre stolpen på fel sida tyvärr och matchen lever än.
I slutet går det nästan att ta på spänningen i luften, tre poäng närmar sig men bara ett enda misstag kan ändra förutsättningarna radikalt. Trots att Högaborg knappt skapat ett enda läge under andra halvlek så tilläts man att få till lite av press i slutskedet. Med bara två minuter kvar av ordinarie tid är det mer tur än skicklighet att Halmia lyckas hålla nollan intakt när Högaborg anföll och väl fick in bollen i straffområdet. 

Precis när klockan närmar sig 90 minuter får Joe Sise chans att punktera matchen, han får dock bollen lite för långt ifrån sig när avslutet borde kommit men han ser att målvakten är på väg ut och slår bollen ytterligare lite framför sig medans målvakten touchar Joes ben och får till följd att han går i backen. 
Domaren, ihop med sin linjeman vinkar avvärjande och ger istället Sise ett gult kort för filmning. Mycket hårt dömt sett uppifrån speakerbåset iallafall.
Högaborg forcerar på tilläggstid men skapar bara två halvchanser och till sist blåser domaren av matchen och Halmiaspelarna kan jubla.

Rättvist? Ja Onödigt spännande? JA! Tre saftiga poäng som avslutar en fin Halmiahelg med sex av sex poäng (dam+herr).

Målet
1-0 Patrik Ingelsten

Startelva
Vladimir Lukic
Max Eggertsson - Johan Mangfors - Egzon Maholli - Per Gulda
Niclas Taube - Marcus Jönsson - Sten Preuss (Ola Lindh)
Tom Stenberg (Ervin Ribic) - Patrik Ingelsten - Joe Sise

Publik
191

Halva potten
8257

Halmiaringens lotteri

  • 25
  • 54
  • 65
  • 91


Målklubben

  • 58 - Börje Blixt
  • 40 - Håkan Andersson
  • 28 - Sven-Åke Bohlin
  • 87 - Thomas Mårtensson
  • 31 - Bo Tagestam


Nästa match i serien är på lördag 14/5 då IS Halmia spelar borta mot Dalstorps IF. Nästa match är dock redan på onsdag när IS Halmia beger sig till Getinge för match i DM.

Länkar
Tabell och spelschema
Hallandsposten.se
Halmias Svenska Fans
Helsingborgsdagblad.se
Högaborgs hemsida
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr