IS Halmia Dam - Hittarps IK 5-2 (4-0)

Vilma Rydell stod för två av matchens sju mål, varav det sista som betydde 5-0 var en riktig pärla på volley. Foto: Anders Nilsson Vilma Rydell stod för två av matchens sju mål, varav det sista som betydde 5-0 var en riktig pärla på volley. Foto: Anders Nilsson

Andra raka hemmasgern och dessutom mål från båda anfallarna

Hemmaformen håller i sig och gör att Halmia nu avancerar i tabellen. Faktum är att matchen var så gott som avgjord redan i halvtid då tjejerna spelat fin fotboll och gjort hela 4-0 på tabelljumbon Hittarp.

Vinsten i sig var givetvis viktig, men minst lika viktigt var att båda anfallarna Vilma Rydell och Isabelle Axeldal fick göra mål. Vilma nöjde sig dock inte med sitt mål i första halvlek utan avslutade hemmalagets målproduktion när hon i andra halvlek smällde dit en volley efter inlägg av Matilda Olsson.
Blott 15-åriga målvaktsdebutanten Sara Johnsson gjorde en fin insats mellan stolparna och fick fira sin startdebut med tre poäng dagen till ära.
Nu gäller det att ladda om och skrämma bort bortaspöket mot Borgeby på lördag, dagens insats lovar iallafall gott inför fortsättningen.

Nästa match är på lördag 14/5 när IS Halmia möter Borgeby FK på bortaplan.

Länkar
Tabell och spelschema
Hallandspoisten.se
Hittarps hemsida
Helsingborgs dagblad.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam