Inför IS Halmia Herr - Högaborgs BK

Förhoppningen är att lagkapten och nyblivna småbarnspappan Ervin Ribic ska göra comeback i söndagens hemmamatch mot Högaborg. Foto: Anders Nilsson Förhoppningen är att lagkapten och nyblivna småbarnspappan Ervin Ribic ska göra comeback i söndagens hemmamatch mot Högaborg. Foto: Anders Nilsson

Spännande drabbning väntar när topplaget Högaborg kommer på besök

Söndagens hemmamatch mot Högaborg är en del av seriens sjätte omgång, och tack vare en viss match (läs mer längre ner) så tightade tabellen ihop sig efter senaste omgången.

Halmia och coach Peter Lindau har enligt uppgift en helt skadefri trupp till sitt förfogande för första gången i år. Det betyder alltså att jämfört med senaste matchen så är Ervin Ribic tillbaka i speldugligt skick. Förutom Ervins återkomst så får vi även tillbaka Joe Sise efter avstängningen han drog på sig mot Assyriska. Endast Malte Påhlsson (landslagsuppdrag) saknas.

Senaste matchen mot Laholm i onsdags slutade 0-0 efter att Halmia inte lyckats överlista Laholms målvakt trots ett massivt bollinnehav matchen igenom. Det saknades dock inte lägen, både Max Eggertsson och Patrik Ingelsten hade fina målchanser som kunde resulterat i mål. Bakåt såg det stabilt ut med Egzon Maholli tillbaka jämte general Johan Mangfors. Lite bättre mottagningar och högre tempot i passningsspelet behövs om man ska luckra upp ett kompakt försvar, och här hade Halmia stundtals stora problem mot Laholm. Och när man väl hittade in med inspel i motståndarnas straffområde så var där antingen för få folk eller så var man inte tillräckligt heta. Återstår att se vad Ervin och Joe's inträde innebär offensivt.

Högaborg var revanschsugna efter tappad ledning och noll poäng i bortamötet mot Dalstorp, och jo man lyckades verkligen prestera i matchen därefter. Hemma på Harlyckan besegrade man serieledarna 3-2 i en match som hemmalaget styrde från start till mål. Tre viktiga poäng för Högaborg som därmed täppte igen den lilla lucka som hade uppstått upp till Vinberg, som dock är kvar i serieledningen.
Inför matchen mot Vinberg gjorde tränare Jörgen Petersson flera byten i startelvan och en av dem som kom in var den före detta Halmianen Brandon Camacho Sobek som spelade hela matchen och bland annat låg bakom ett av Högaborgs mål. Alla tre hemmamål gjordes av Matthias Lindgren Holenstein och här får Halmias backlinje se upp!
Noterbart är att Högaborg har spelat alla sina fem seriematcher hittills på konstgräs, det blir därmed seriedebut på Örjans valls fina naturgräs.

Avspark söndag 8/5 kl 15.00 på Örjans vall. Matchen rapporteras som vanligt via everysport.com, se länk nedan.

Länkar
Tabell och spelschema
Högaborgs hemsida
Everysport.com
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr