Laholms FK - IS Halmia Herr 0-0

Johan Mangfors var tillsammans med Laholms målvakt bäst på plan idag. Foto: Anders Nilsson Johan Mangfors var tillsammans med Laholms målvakt bäst på plan idag. Foto: Anders Nilsson

Varsin poäng i derbyt

Rödklädda Halmia startade matchen piggast och tar direkt tag i matchen. Första 20 minuterna skapar man 4-5 lägen men man lyckas inte ta tillvara på lägena som dyker upp. Bästa chansen kom i den 13e matchminuten när Halmia vackert saxar sig igenom straffområdet och genom Sten Preuss får till ett bra inspel i straffområdet men ingen Halmian är där utan bollen kan till slut rensas undan.
Sista kvarten av första halvlek är ingen höjdare från något av lagen, undantaget Max Eggertssons frispark som vackert stöts upp i ribbkrysset av Laholms målvakt.

Andra halvlek inleds bättre av Laholm men fortfarande ett gigantiskt bollinnehav för Halmia. Det är bortalaget som hela tiden jagar ledningsmålet medans Laholm försöker få tiden att rinna iväg och slår långt i hopp om en kontringsmöjlighet bakom vår backlinje. 
Sista 20 minuterna agerar Halmia lite mer desperat och då kommer även dem lite rakare bollarna med instick i mitten som vi eftersökt tidigare. Patrik Ingelsten har två kanonlägen varav det sista borde resulterat i mål om inte Laholms målvakt kommit ut och gjort en monsterräddning.

Laholm gör det defensivt bra men med Halmias bollinnehav borde man kunna skapa fler målchanser sett över 90 minuter. En poäng ikväll är ingen katastrof dock och på söndag väntar ny match när Högaborg kommer på besök till Halmstad. Då är Joe Sise tillbaka efter avstängning och kanske får vi även se en comeback av Ervin Ribic.

Startelvan
Vladimir Lukic
Max Eggertsson - Egzon Maholi - Johan Mangfors - Per Gulda
Sten Preuss - Marcus Jönsson - Niclas Taube
Tom Stenberg - Patrik Ingelsten - Ola Lindh (Rasmus Bengtsson)

Bänken
Andrée Pettersson
Alexander Johansson
Alexander Hall-Ling
Oskar Gustafsson

Länkar
Tabell och spelschema
Hallandsposten.se
Halmias Svenska Fans
Laholms hemsida
Laholmstidning.se

Nästa match är redan på söndag 8/5 när Högaborg besöker Örjans vall. Avspark 15.00.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr