Inför Laholms FK - IS Halmia Herr

Egzon Maholli tillbaka i truppen efter skada. Foto: Anders Nilsson Egzon Maholli tillbaka i truppen efter skada. Foto: Anders Nilsson

Första derbyt i ett laddat möte på Glänninge Park

Ikväll smäller det, årets första derby är här och Halmia beger sig dem dryga två milen söderut för match mot Laholms FK på Glänninge Park.

IS Halmia inledde som bekant serien med två raka förluster men har spottat upp sig och tagit full pott på dem två senaste. Segern senast mot Assyriska var viktig både för poäng och självförtroende och den var dessutom fullt rättvis även om Halmia kanske inte hade sin allra bästa dag på jobbet.
Nu väntar vardagsmöte mot jumbon Laholm och förutom att Joe Sise är avstängd så saknas även Ervin Ribic (skada) och Malte Påhlsson (landslagsuppdrag). Det betyder att Egzon Maholli och Patrik Ingelsten är tillbaka i speldugligt skick igen.

Nykomlingen och seriejumbon Laholm har fått en riktigt tuff start på sitt äventyr i division 2. Fyra raka förluster och 1-11 i målskillnad vittnar om problem både offensivt och defensivt. Till dagens match har dock tränaren Peter Åberg hela truppen till sitt förfogande för första gången i år, dvs båda dem viktiga spelarna Erik Pålsson och Anton Jonsson finns tillgängliga igen efter skador. 

Laholm kommer att vara tokladdade för att sno åt sig poäng av "storebror" Halmia, och det gäller för bortalaget att kunna matcha hemmalagets energinivå från start. Vi ser fram emot en riktigt spännande match ikväll och hoppas på mycket publik både från Halmstad och Laholm.

Avspark 19.00 ikväll onsdag på Glänninge Park, Laholm. Ingen rapportering via everysport tyvärr men via Halmias facebook kan ni följa mål + halvtid/slut. Se länk nedan till Halmia på facebook.

Länkar
Tabell och spelschema
Hallandsposten.se
Laholms hemsida
Halmias Svenska Fans
IS Halmia på facebook

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr