IS Halmia Herr - Assyriska BK 2-1 (1-0)

Tom Stenberg blev matchvinnare med sitt mål som betydde 2-0. Foto: Anders Nilsson Tom Stenberg blev matchvinnare med sitt mål som betydde 2-0. Foto: Anders Nilsson

Tre poäng efter en riktig krigarseger

Det satt hårt åt, men tre poäng blev det till slut.
Ingen Ervin Ribic eller Patrik Ingelsten, men väl en Joe Sise som det kom att handla en del om idag.

Matchen inleddes med extremt mycket Halmia, gästerna Assyriska utan sin skadade anfallsstjärna Mihael Jevtic låg riktigt lågt och lät Halmia rulla boll ganska ostört på mitten.
Första målchansen dök upp i den nionde minuten när en fin crossboll från Niclas Taube hamnade hos Max Eggertsson som sånär fick en assist på inspelet till Per Guldas avslut, en täckande försvarare hann emellan den gången.
Efter knappa kvarten är det sedan Tom Stenbergs tur att testa försvaret, Joe Sise och Vuk Lugonjic hittade fram till Tom i straffområdet men hårt uppvaktad av försvarare går styrningen strax utanför.

Den fina inledningen kom sedan av sig och istället är Assyriska nära att ta ledningen när ett passivt Halmiaförsvar inte hänger med i markeringsspelet, avslutet utanför som tur är.
Men så kommer det rättvisa ledningsmålet för Halmia till slut, i den 32a minuten passar Halmia runt utanför straffområdet och till slut hittar man in i detsamma och Niclas Taube kan från nära håll stänka dit 1-0.
I halvlekens slutskede får Halmias Joe Sise gult kort sedan han sparkat bort bollen efter avblåsning, ett otroligt onödigt gult kort som skulle få stor betydelse framöver.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Assyriska börjar andra halvlek betydligt piggare och kopplar ett visst grepp om matchen. Inom loppet av tio minuter skapar man tre bra lägen till kvittering men oskärpa och en viss Vladimir Lukic står ivägen.
Joe Sise har ett par lägen att utöka till 2-0 men har förtvivlat svårt att komma till avslut. Och just Sise hamnar i hetluften när han i den 63e minuten gör en "Maradona" och tar med sig bollen med handen i straffområdet efter ett inlägg. Domaren plockar fram det gula kortet och Joe Sise har därmed spelat färdigt för idag.
Var det tufft innan så blev det inte lättare nu med en man mindre sista halvtimmen...

Tack och lov dröjer det inte mer än fem minuter innan en rensning (?) av Halmia tvingar en Assyriskaback till en bakåtnick och vem kommer inte springandes där om inte Tom Stenberg. Tom tar med sig bollen helt ensam mot målvakten och placerar kyligt in 2-0 till jublet av supportrarnas glädje.
Nu är det forcering deluxe utav bortalaget, någon farlig frispark i bra läge och inte minst ett fint inlägg som Johan Mangfors blockerar till hörna är några av farligheterna man skapar.
Och reduceringen kommer tyvärr, i den 88e minuten är det en svag hemåtnick av Halmia som gör att Assyriska enkelt kan lobba in 2-1 och är med i matchen igen.
Två hyfsade kvitteringslägen skapar gästerna sedan men Vladimir Lukic är rätt placerad och Halmia kan till slut fira tre rättvisa poäng efter en kanske inte bländande insats utan snarare mer av en krigarseger.

Startelva
Vladimir Lukic
Max Eggertsson - Alexander Hall-Ling - Johan Mangfors - Per Gulda
Niclas Taube - Marcus Jönsson - Sten Preuss (Rasmus Bengtsson)
Tom Stenberg - Joe Sise - Vuk Lugonjic (Ola Lindh)

Målen
1-0 Niclas Taube
2-0 Tom Stenberg
2-1

Publiksiffra
141

Målklubben

  • 72 - Carita Bengtsson
  • 17 - Kenneth Sjögren
  • 39 - Bo Ljungman
  • 16 - Peo Harrysson
  • 70 - Börje Blixt


Halva Potten
6794 - Uthämtad

Halmiaringens lotteri

  • 32
  • 33
  • 36
  • 66


Nästa match är redan på onsdag 4/5 när det är dags för årets första länsderby borta mot Laholms FK, avspark 19.00.

Länkar
Tabell och spelschema
Everysport.com
Halmias Svenska Fans
Assyriskas hemsida
Hallandsposten.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr