Färjestadens GOIF - IS Halmia Dam 3-1 (2-0)

Dagens enda målskytt i Halmia, Selma Berggren. Foto: Anders Nilsson Dagens enda målskytt i Halmia, Selma Berggren. Foto: Anders Nilsson

Tung hemresa efter förlust mot nykomlingen

Det blev inga poäng idag mot nykomlingen Färjestaden på Öland, istället blir det hem och slicka såren inför nästa helgs hemmamatch mot Hittarps IK.

Halmia mötte ett fysiskt starkt hemmalag och det skulle visa sig att just idag var Färjestaden snäppet hetare och kunde till slut vinna rättvist.
Inför matchen fanns det frågetecken kring Halmias målvakt Isabel Sandström som legat sjuk i feber och dessutom haft problem med både ett skadat finger och hjärnskakningar.
Isabel och Halmia fick sämsta möjliga start när hemmalaget tog ledningen med 1-0 redan i den tredje minuten. När även 2-0 kom efter ca 25 minuter höll det inte längre för Isabel som blev utbytt mot Sara Johnsson.
Andra halvlek började lika illa som den första, 3-0 kom ganska omgående och sedan var uppförsbacken enorm. Selma Berggren reducerade till 3-1 men trots att det chansmässigt var ganska jämt så var det Färjestaden som ville betydligt mer idag och avgick med tre viktiga poäng.

Nästa match är lördag 7/5 mot Hittarps IK på Halmstad Arena IP, avspark 15.00.

Länkar
Tabell och spelschema
Färjestadens hemsida
Hallandsposten.se
Sveriges Radio P4 Kalmar
Barometern.se
Matchbilder från Färjestadens facebook
Ölandsbladet.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam