IS Halmia Herr - Torslanda IK 1-4 (1-2)

Uddlöst Halmia kammade noll i hemmapremiären

Efter en slarvig inledning jobbade sig Halmia in i matchen och tilldelas en straff sedan Sten Preuss blivit nergjord i matchens 14e minut. Lagkapten Patrik Ingelsten stegar fram men avslutet går tyvärr en bit över det högra krysset.
Istället för ledning 1-0 så blir det 0-1 bara minuterna senare. Från ingenstans dyker ett vänsterinlägg ner på foten hos gästernas Hampus Furublad. På volley skickar han in Torslandas ledningsmål mycket vackert, synd bara att ingen Halmian är där och stör honom i avslutsmomentet.
Halmia med det sedvanliga bollinnhavet skapar endast några halvchanser och hotar väldigt sällan gästernas backlinje. Niclas Taube är nära att komma igenom i den 38e minuten men en motståndartå är ivägen och hindrar Niclas från att komma till avslut från nära håll.
Med bara 5 minuter kvar av halvleken skapar Torslanda en hörna sedan Malte styrt bollen ut över kortlinjen på ett avslut. Malte räddar avslutet på hörnan men på returen lyckas Torslandas Jusuf på något akrobatiskt vis att skicka in 0-2 till gästerna.
Precis innan paus är det Halmias Vuk Lugonjic som på egen hand skapar en hörna åt hemmalaget. Hörnan är fint slagen av Marcus Jönsson och seglar över den stora massan innan den landar på Tom Stenbergs fot, Tom smäller till på volley och skickar upp 1-2 i nättaket bakom en chanslös målvakt.

Stenberg är också den som får första kvitteringschansen i andra halvlek. Ett inspel från vänster hamnar hos Tom men ett ben på en försvarare styr undan skottet. Med ca 55 minuter spelat känns det som att Halmia verkligen är på väg in i matchen igen. Man pressar på framåt och Torslanda ser stressade ut och får inte alls igång något eget spel. Känslan håller i sig i ungefär tio minuter men när inte kvitteringen kommer, eller ens någon målchans så tappar hemmalaget trycket. 
Istället kommer 1-3 i den 68e minuten som en blixt från klar himmel. I en kontring från Torslanda hamnar bollen hos Furublad som höger i straffområdet inte alls får på något märkvädigt avslut men bollen studsar in bakom Malte Påhlsson i Halmiakassen. Möjligen styrs bollen på någon på väg fram, märkligt såg det iaf ut.
Halmias vilja att offra sig dör betänkligt efter målet och man skapar inte mer än en hörna innan gästerna punkterar tillställningen i den 81a minuten. På en hörna kommer P. Johansson högst och kan ganska ostört nicka in 1-4.
Max Eggertsson har ett fint pressat skott i slutet som målvakten gör en riktigt fin räddning på, men mer än så blev det inte idag.

Utan att säga för mycket så kan vi konstatera att IS Halmia återigen underpresterar sett till kvalitén som finns i truppen. Torslanda gör det bra men skapar egentligen ingenting förutom målen. Det krävs mycket mer än så här för att ta poäng i division 2, det räcker inte att ställa ut skorna. 

Målen
17' 0-1
41' 0-2
44' 1-2 Tom Stenberg
68' 1-3
81' 1-4

Startelva
Malte Påhlsson
Max Eggertsson - Egzon Maholli - Johan Mangfors - Per Gulda
Sten Preuss (Alexander Hall-Ling) - Niclas Taube - Marcus Jönsson
Vuk Lugonjic (Joe Sise) - Patrik Ingelsten - Tom Stenberg (Rasmus Bengtsson)

Nästa match är på söndag 24 april kl 15.00 borta mot Höganäs.

Halva potten vanns av lott 8200. Grattis

Länkar
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Torslandas hemsida
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr