Ullareds IK - IS Halmia Herr 1-0 (1-0)

Äntligen seriepremiär i Division 2 VG herr. Äntligen seriepremiär i Division 2 VG herr.

Första halvlek sänkte Halmia i premiären

Matchen började trevande men det syntes tidigt att hemmalaget hade sin spelide klar, långa bollar upp i anfallet. Halmia försökte att rulla boll på marken men hade enorma problem med touchen under stora delar av matchen, mängder av passningar slogs ut över linjerna eller blev stenhårda bröstvärmare till lagkompisarna. Första halvlek är överhuvudtaget inget man vill ta med sig, det var oreda i positionsspelet och en stor dos premiärnerver vill jag lova. 

Nykomlingen Ullared var betydligt mer aggresiva och vann dem flesta duellerna över planen, det var även hemmalaget som skapade matchens första chans när man via ett inlägg i den 4e minuten nickade strax över Malte Påhlssons ribba. Halmia hade ett par fina kombinationer men dem var väldigt sällsynta och tyvärr slutade det allt för ofta med onödigt bolltapp eller bortslagen passning. 
Tom Stenberg hade chansen att ge Halmia ledningen efter dryga 20 minuter, men hans nick gick en bit utanför mål efter fint inlägg av Hall-Ling.
Istället var det "Inlandets stolthet" som Ullared kallar sig som tog ledningen i matchen, inte helt oförtjänt. På en hörna i den 24e minuten kom hemmaspelaren högst och kunde enkelt skalla dit 1-0. Det såg väl enkelt ut från läktarplats när Oskar Larsson fick gå upp helt omarkerad från nära håll.

Båda lagen skapar sedan lite ströchanser och bland annat kommer Ingelsten i bra läge efter nickskarv av Sise, väl inne i straffområdet blir Ingelsten nergjord men domaren vinkar avvärjande. Även Sise fick smaka gräs i straffområdet när tillresta Halmianer ropade på straff, men dagens Göteborgsdomare visade inga tecken på att blåsa för straff. I slutet av första halvlek skapar Halmia ändå ett par kvitteringschanser, dels genom Tom Stenberg vars avslut räddas till hörna. Men också en nick precis över ribban på efterföljande hörna.

Nej det här var ingen halvlek att skriva om i historieböckerna. Lojt, nervöst, klumpigt, ofokuserat, you name it. Ullared kunde och borde haft ledningen med ytterligare något mål i halvtid.

Andra halvlek börjar skakigt där hemmalaget borde gjort 2-0 redan i den 50e minuten, men Malte kommer ut och gör en fin benparad på friläge efter slarv i Halmiaförsvaret.
Men så med halvtimmen kvar börjar det att hända saker i Halmialägret. Sise serverar Halling men ingen Halmian på rätt plats i straffområdet. Passningsspelet sitter nu lite bättre och man lyckas kombinera sig ur trånga situationer flera gånger om. I den 70e minuten är Ingelsten nära att nicka dit kvitteringen efter fint inlägg från höger, men uppoffrande spel från hemmaspelare täcker bollen ut till hörna. Ullared hotar ett par gånger via omställningar när Halmia flyttar fram positionerna, men man kommer inte närmre än ett tamt skott i magen på Malte. 
I matchens sista minuter kommer dagens bästa kvitteringschanser, Sise som började trögt har kommit in i matchen och skapar oreda i hemmaförsvaret. Först en lång boll till Sise som försvarare täcker till målvakt i hemmalaget, men av någon anledning får inte målvakten tag på bollen utan Sise kan vända runt och skicka iväg bollen som tyvärr rasslar till i nätet på fel sida stolpen, dvs burgaveln.
På tilläggstid bröstar Sise vackert med sig bollen men målvakten kommer ut bra och sätter sig på bollen i någon typ av benparad efter Sises avslut. Slut!

Vi kan betydligt bättre än såhär, den saken är säker. På lördag är det hemmapremiär och då hoppas vi att dem största nervknutarna har släppt och att firma Ingelsten/Sise hittar matchformen igen.

Startelva:
Malte
Hall-Ling, Maholli, Mangfors, Gustafsson (Bengtsson)
Taube, Eggertsson (Preuss), Jönsson
Stenberg (Lugonjic), Ingelsten, Sise

Nästa seriematch är hemmapremiären mot Torslanda IK nu på lördag 16/4. Avspark 15.00 på Örjans vall. MEN först väntar DM-match mot Kornhult/Hishult på tisdagskvällen, avspark 18.00 på Halmstad Arena IP plan 2.

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Hallands Nyheter
Ullareds hemsida
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr