Inför Ullareds IK - IS Halmia Herr *seriepremiär*

Joe Sise gör tävlingsdebut för IS Halmia imorgon mot Ullared. Joe Sise gör tävlingsdebut för IS Halmia imorgon mot Ullared.

Så var det äntligen dags, seriepremiären mot nykomlingen Ullared är här!

Ungefär ett halvår har passerat sedan dagen då vi fick lämna division 1 äventyret bakom oss, för denna gång ska tilläggas. Mycket har hänt sedan dess och spelare och ledare har både lämnat och anslutit.
Det tog sin lilla tid men sedan någon vecka tillbaka är truppen spikad och även om vi har tappat tongivande spelare så ser det högst intressant ut.

Joe Sise och Patrik Ingelsten besitter kvalitéer som får andra klubbar att bli gröna av avund, dessutom har dem en koppling till Halmstad sedan tidigare. 
Men, minst lika roligt är det med alla ungdomar som verkligen har visat framfötterna, både våra egna uppflyttade men också dem som anslutit utifrån. Att vi sedan fått behålla nyckelspelare som Ervin Ribic och Niclas Taube ger en härlig blandning på gammalt och nytt, ungt och rutinerat.

Prestationerna i träningsmatcherna har varierat men stegvis blivit bättre och bättre, troligtvis på grund av mycket skador under försäsongen. Nu vankas det seriepremiär och då kan vi med glädje meddela att alla spelare utom Ervin Ribic är tillgängliga.

Lördagens motståndare Ullared tog klivet upp från division 3 via kval i höstas. Man har förstärkt med offensiva Stafsingeduon Aloand Alzahawi och Medion Kabashi samt ett par yngre grabbar från Varbergs Bois ocb Falkenbergs FF. I övrigt är det i stort sett samma trupp som får förtroendet även i division 2.

Matchen kommer att spelas på ett naturgräs som enligt uppgift ser ovanligt bra ut för säsongen, avspark lördag 9/4 kl 14.00 på Hedevi.

Det kommer att bli många Halmianer på plats imorgon för att stötta laget, en stor buss plus alla som kör upp själva. Nu håller vi bara tummarna för bra väder och inte minst tre poäng!

Jag själv är på plats och då jag inte vet om Ullared kommer att rapportera matchen själva så öppnar jag för korta matchrapporter via facebook. Länk HÄR.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr