IS Halmia Herr - Lindome GIF 2-3 (1-1)

Lindome avgick med segern inför knappa hundra åskådare på ett ruggigt Halmstad Arena IP.

Långfredagens eftermiddagsmatch mot Lindome blev aldrig någon sprakande tillställning i duggregnet. Mycket avblåsningar (och gula kort) tillsammans med ett alldeles för lättläst spel från hemmalaget gjorda att matchen aldrig riktigt tog fart. 

Men visst hände det en del åt båda håll, och det dröjde inte länge efter avspark innan vi fick matchens första gula kort och straff sedan Johan Mangfors fått bekymmer i straffområdet. Malte Påhlsson fick sig ett gult kort även han i samband med straffen men svarade med att plocka skottet som var på väg ner mot Maltes vänstra stolpe.
I den 17e minuten är det Halmias tur att tilldelas en straff, Vuk Lugonjic kliver fram och placerar den iskallt till vänster om målvakten och ger Halmia ledningen med 1-0.
Hemmalaget spelar upp sig en aning eftr målet och skapar några bra lägen men lyckas inte trycka dit tvåan. Istället för 2-0 på ett bra Halmiaanfall men där sista passningen är lite snål så kontrar gästerna och lyckas via ett inlägg få stå omarkerad och nicka in 1-1 med ca fem minuter kvar av halvleken.
Halmia är det spelförande laget som vi är vana att se dem, men Lindome försöker spela fotboll även dem och precis innan halvtid lyckas man spela sig ur Halmias press på egen planhalva innan man hittar fram till anfallare som låter Malte sträcka ut ordentligt på ett skott utifrån.

Byte i halvtid och ingen mindre än Joe Sise tar plats i anfallet. En spänd förväntan stiger över konstgräset när Joe gör sig redo för sin första match på 4,5 år (!).

Halvleken hinner bara dryga åtta minuter in innan Johan Mangfors drar på sig sitt andra gula kort och blir utvisad. Bollen studsar in bakom backlinjen och Johan springer omkull Lindomespelaren med frispark strax utanför straffområdet som följd. Melker Petrelius ersätter Johan i backlinjen tack vare att utvisningen var lindrig och att det är träningsmatch. Frisparken resulterar inte i mer än än ett avlsut i muren.
Kvarten in i halvlek nummer två har Sise haft ett skott som täckts till hörna men nu avancerar han in i straffområdet och blir hakad innan domaren blåser för dagens tredje straff. Sise stegar fram och rullar dit 2-1 när målvakten går åt ett håll och bollen åt andra. Men säg den lycka som varar, bara minuterna senare är Lindome i anfall när Halmia blir stillastående och inte lyckas komma in på motståndarna flera situationer irad. Istället passas bollen fram till Lindomespelare vid straffområdsgränsen och han kan lugnt placera in 2-2 utan att någon Halmian går upp i block.
Gästerna Lindome tar över spelet mer och mer efter målet men det är Halmia som skapar chanserna. Först är det ett riktigt fint anfall av hemmalaget när Johan Sjögren tar sig runt på vänsterkanten och hittar Tom Stenberg i mitten som på ett tillslag sätter bollen i mål. Tyvärr vinkas det för offside och det vackra målet går upp i rök.
Joe Sise då? Jo han skapade en del oreda när han väl fick bollen. Ca 25 minuter in i andra halvlek vinner han boll i närkamp och bryter in i straffområdet innan han blir nedriven, domaren vinkar avvärjande men här skulle vi nog haft matchens fjärde straff faktiskt.
Lindome skapar sedan lite tryck och Malte i målet får bekänna färg med två fina räddningar. Bortalaget fortsätter att ösa på när Halmia tappar tempo och efter ett antal hörnor lyckas man vaska fram en frispark i bra läge som går klockrent i ribban bakom Malte.
Halmia kraftsamlar sista fem minuterna och Joe Sise är ytterst nära att göra sitt andra mål för dagen när han nickar en hörna strax över. Minuten senare serverar Marcus Jönsson en fin boll i djupet till Vuk men målvakten hinner precis fram och kan sno bollen framför Vuk.
Det sista som händer istället är att Halmia tappar boll på mitten och Lindome ställer om snabbt. Bollen rinner emellan försvararna i hemmalaget och ingen Halmian hinner ifatt Lindomespelaren som rullar in 2-3.

Idag fastnar Halmia tyvärr i ett alldeles för plottrigt och smått passningsspel där man inte använder ytorna på kanterna och bakom Lindomes backlinje. Vi måste hitta tillbaka till ett mer varierande passningsspel där vi ibland överraskar med crossbollar och instick mellan och bakom backlinjen.
Positivt att se Joe Sise in action igen och låt oss hoppas att hans kropp svarade väl på dem 45 minuter han spelade. Det lilla vi fick se gjorde han bra men det är en lång väg kvar innan han är tillbaks i matchtempot. Uppställningen 3-4-3 blandar och ger och det ska bli intressant att se vad Lindau väljer när vi kommer till Husqvarnamatchen som blir det sista avstampet innan seriepremiären.

Startelva Halmia:
Malte Påhlsson
Rasmus Bengtsson - Johan Mangfors (Melker Petrelius) - Alexander Hall-Ling
Per Gulda (Johan Sjögren) - Max Eggertsson (Joe Sise) - Marcus Jönsson - Sten Preuss (Max Eggertsson)
Tom Stenberg - Vuk Lugonjic - Niclas Taube

Måkskyttar Halmia:
Vuk Lugonjic (straff)
Joe Sise (straff)

Nästa match är lördag 2 april kl 14.00 mot Husqvarna FF på Halmstad Arena IP, plan 8 (naturgräs).

Länkar:
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr