P17-landslaget klart för EM!

IS Halmia Malte Påhlsson och hans landslagskompisar kvalificerade sig för EM i Azerbajdzjan i maj. IS Halmia Malte Påhlsson och hans landslagskompisar kvalificerade sig för EM i Azerbajdzjan i maj.

Det svenska P17/99-landslaget med Malte Påhlsson i truppen lyckades till slut att kvalificera sig för årets EM i Azerbajdzjan i Maj.

Efter 0-2 mot Portugal i den inledande matchen var det bara två raka vinster som gällde i dem avslutande matcherna mot Kroatien och Wales. Efter seger 2-1 mot Kroatien visade det sig att matchen mot Wales skulle bli helt avgörande om vem som skulle ta 2a platsen i gruppen bakom Portugal och därmed kvalificera sig för EM.
Wales hade fördelen med målskillnad och kunde ta sig vidare via oavgjort medans Sverige var piskade att vinna. Med 20 minuter kvar gjorde Alexander Isak (AIK) 1-0 till Sverige och det resultatet höll sig hela vägen till slutsignalen med en efterföljande "tvpuckshög" och vilt firande bland dem svenska spelarna.

Halmias burväktare Malte Påhlsson fick nöja sig med att sitta på bänken under dem tre matcherna men har en stor del i avancemanget tack vare starkt målvaksspel tidigare under kvalet.

Stort grattis till Sverige och inte minst Malte som kan se fram emot ett EM-slutspel med europas 16 bästa landslag i maj.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr ungdom