IS Halmia Herr - Varbergs BoIS 2-0 (1-0)

Halmias ynglingar fortsätter att prestera mot kvalificerat motstånd

Som väntat var det ett reservbetonat Varberg som dök upp till Halmstad Arena idag, gästerna valde att lufta dem spelare som annars inte fått så mycket speltid. I startelvan fanns dock ett antal superettanmatcher från föregående säsong och dessutom fd Halmianen Liridon Selmani på topp.

Hemmalaget Halmia ställde upp med vad man hade med tanke på alla skador som florerar, och det har ju gått bra hittills. Ni hittar startelva och byten lite längre ner.

Bara fyra minuter in i matchen tilldelas Halmia en hörna. Alexander Johansson kommer högst och nickar mot mål, Egzon Maholli vill inte vara sämre utan hoppar upp och nickarskarvar in bollen otagbart för Varbergs målvakt och 1-0 är ett faktum.
Kommande 20 minuter är en kavalkad av bjudningar från Halmia eller missar från Varberg, lite beroende på hur man ser på det. Gästerna skapar inte mindre än fem st riktigt bra målchanser som alla bränns, merparten är pga egna misstag i försvaret hos hemmalaget. 
Efter den "lite" skakiga inledningen växer Halmia in i matchen mer och mer och är det spelförande laget från minut ett egentligen. Sten Preuss har ett skott en bit över ribban och Vuk Lugonjic testar lyckan på frispark men inte bättre än att målvakten enkelt plockar in. Mot slutet av halvleken spelar Halmia riktigt fin fotboll och ett av anfallen minns man speciellt när Tom Stenberg skarvar fram en crossboll till Vuk som vackert tar med sig bollen i djupet och snurrar upp sin back innan han skickar in bollen till straffområdet som tyvärr lyser med sin frånvaro av Halmianer. Stenberg får även han chansen att komma runt på vänsterkanten och denna gång hittar inspelet fram till Niclas Taube vid bortre stolpen men målvakten gör en fin parad intill stolpen. 
Halmia fortsätter att spela fin anfallsfotboll och Vuk avslutar halvleken med ett skott utifrån som tyvärr går rakt i magen på Varbergs målvakt Dahlberg. 

I andra halvlek inleder Halmia riktigt piggt och dem första 7-10 minuterna är en fröjd för ögat. Alexander Hall-Ling dyker upp vid bortre stolpen på ett inlägg och nickar bland annat i ribban efter ett par minuters spel. Bortalaget Varberg har stora problem med att skapa några farligheter och det farligaste man skapar i början av andra halvlek är ett skott som styrs till resultatlös hörna efter ca kvarten spelad. 
Tempot i matcher går sedan ner betydligt och en lång period utan några chanser åt endera håll passerar. Det är fortsatt Halmia som är spelförande men det blir mycket spel på mitten utan att komma till avslut. Men så med dryga fem minuter kvar av matchen så börjar det hända grejer igen.
Halmia skapar en hörna och Egzon/Vuk kommer högst men nicken från ganska nära håll går rakt i famnen på Dahlberg i Varbergsmålet. Varberg får till ett bra skott utifrån men Vladimir Lukic kastar sig och gör en fin räddning intill ena stolpen. Så på tilläggstid kommer 2-0 och det är två fantastiska prestationer som leder fram till målet.
Marcus Jönsson serverar Rasmus Bengtsson med en fantastisk crossboll från höger till vänster, Rasmus mottagning är av högsta klass när han tar den med sig fram i plan och in i straffområdet, väl där bryter han in och bombar in tvåan mellan målvakt och närmsta stolpe.

Kort därefter blåser domaren av matchen och vi kan konstatera att alla skador på tänkbara startspelare till trots så lyckas vi än en gång prestera på en hög nivå. Spelet sitter i ryggmärgen oavsett vem som spelar på vilken position och det går nästan att ta på den röd-vita tråden som genomsyrar föreningens alla lag vad gäller spelsätt.
Tänk att 8/11 av spelarna i dagens startelva spelade i division 4 eller lägre under 2015, helt makalöst vilken utveckling!

Startelva:
Vladimir Lukic
Alexander Johansson (Johan Mangfors) - Egzon Maholli - Oskar Gustafsson (Johan Sjögren)
Alexader Hall-Ling - Sten Preuss - Marcus Jönsson - Melker Petrelius (Rasmus Bengtsson)
Tom Stenberg - Niclas Taube - Vuk Lugonjic

Nästa match (som kan bli den sista innan seriepremiären) är på Långfredagen mot Lindome GIF, avspark 14.00 på Halmstad Arena konstgräs.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr