IS Halmia Herr - Högaborgs BK 1-2 (0-2)

Dagens målskytt Vuk Lugonjic. Foto: Christoffer Andréasson Dagens målskytt Vuk Lugonjic. Foto: Christoffer Andréasson

Förlust med mersmak mot seriekollegan

Det var på nytt ett ungt Halmia som ställde upp för spel mot Högaborg i eftermiddags. Det saknas fortfarande en del namn i truppen såsom Malte Påhlsson (landslagsuppdrag), Vladimir Lukic (sjuk), Johan Mangfors (skadekänning), Ervin Ribic (skadad), Ola Lindh (skadad), Max Eggertsson (skadad) och Joe Sise (närmar sig spelklart skick). Lägg därtill att Patrik Ingelsten utgick med en fotledsskada efter knappa 20 minuter idag och ni kan själva räkna ut att vi har en bit kvar innan vi kan mönstra en tänkbar startleva till premiären.

Detta till trots så gör man det riktigt bra idag mot ett duktigt Högaborg, ett av dem bättre lagen vi mött hittills på försäsongen helt klart. Högaborg spelar med ett rakt spel i ett högt tempo och tvingar verkligen Halmianerna att röra på fötterna från minut ett.

Högaborg gör 1-0 i den 35e minuten genom ett inspel från höger som snett inåt bakåt rinner igenom straffområdet till omarkerad spelare som bara har att bredsida in bollen bakom en chanslös Andrée i målet. Både Niclas Taube och Vuk Lugonjic har ett par lägen göra mål för hemmalaget i första halvlek men istället är det gästerna som via en straff i den 40e minuten ökar på till 2-0.
Straffen föranledes av att Egzon Maholli kapar en Högaborgare som i hög fart rann igenom och bara skulle vinkla in tvåan innan han kapades och helt rätt tilldelades en straff.

I andra halvlek sjunker tempot något i takt med att solen går i moln och sänker temperaturen avsevärt.
Högaborg försöker att såra Halmia med snabba omställningar men hemmalagets backlinje reder ut dem flesta situationerna ihop med Andrée i målet. Halmia spelar stundtals en riktigt fin fotboll och följer sin matchplan och spelidé matchen igenom. Både Niclas Taube och Per Gulda har reduceringslägen men istället är det ständigt hotande Vuk Lugonjic som efter en hörna tar med sig bollen in i straffområdet och skruvar in 1-2 i den 71a minuten.
Några halvchanser till kvittering blir det i slutet men det räcker inte hela vägen utan Högaborg avgår till slut med en förhållandevis rättvis uddamålsseger.

Summa summarum så står Halmia upp riktigt bra mot ett duktigt Högaborg med ambitioner till en topplacering i serien. Oroväckande är dock att vi är långt ifrån att spela ihop en tänkbar startelva nu när det bara är tre veckor kvar till seriepremiär.

Startelva
Andrée Pettersson
Oskar Gustafsson - Egzoz Maholli (Alexander Johansson) - Alexander Hall-Ling
Johan Sjögren (Rasmus Bengtsson) - Sten Preuss - Marcus Jönsson - Per Gulda
Patrik Ingelsten (Tom Stenberg, Melker Petrelius) - Vuk Lugonjic - Niclas Taube

35' 0-1
40' 0-2
71 1-2 Vuk Lugonjic

Nästa match redan på tisdag när Halmia tar emot Varbergs BoIS på Halmstad Arena konstgräs med avspark redan 17.30.

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr