DM, Oskarström IS - IS Halmia Herr 0-7 (0-3)

Oskar Gustafsson poserar inför match, alltid lika glad och spelsugen. Foto: Christoffer Andréasson Oskar Gustafsson poserar inför match, alltid lika glad och spelsugen. Foto: Christoffer Andréasson

Oskarström räckte in till i torsdagens sena kvällsmatch.

Det tog dryga 20 minuter innan 1-0 till Halmia kom genom precis inbytte Johan Sjögren. Sedan var det aldrig något snack om saken. Inledningsvis hade Halmia lite svårt att ta sig igenom via mittplan och fick ägna sig mycket åt spel på kanterna. Men ju längre matchen led ju mer öppnade ytorna upp sig och Halmia kunde rulla runt utan några större bekymmer. 2-0 kom i matchminut 28 genom Vuk Lugonjic som påpassligt är framme och styr in ett snålt tillbakaspel till målvakten i OIS. Minuterna senare är Vuk framme igen och kan från nära håll rulla in 3-0. Ett par halvchanser lyckas man ytterligare skapa men resultatet står sig fram till halvtidsvilan.

Hemmalaget Oskarström började se slitna ut redan i inledningen av andra halvlek. Det tog inte heller mer än sju minuter innan Halmia utökade till 4-0. En ständigt löpande Tom Stenberg kommer i full fart i djupet och är på rätt plats vid ett instick och kan enkelt stöta in fyran efter fint inspel från kanten.
Johan Sjögren var en pigg injektion matchen igenom och gjorde både 5-0 och 6-0 inom loppet av några minuter en bit in på andra halvlek, varav 6-0 var ett hårt pressat skott otagbart för OIS målvakt.
7-0 gjorde Vuk när han blev frispelad och enkelt vinklade in bollen vid sidan av målvakten.
Sista kvarten blev tung för hemmalaget men man lyckades reda ut stormen och resultatet stannade därför "bara" vid 7-0. Noterbart är att tre grabbar födda 2001 fick hoppa in sista 15 minuterna för Halmia. Hampus Petersson, Anton Karlsson och Albin Frejd fick känna på hetluften och gjorde bra ifrån sig den stunden man var på plan. Snyggast var nog Hampus framspelning till Vuk på vänsterkanten som skapade stort jubel från läktarhåll.

Tyvärr fick kapten Ervin Ribic lämna planen tidigt sedan han fått ont i sitt nyligen opererade knä, vi hoppas såklart inte det är något allvarligt och återkommer med besked på skadeläget.

Nästa match är på lördag när Halmia tar emot seriekollegan Högaborg på Halmstad Arenas konstgräs. Seriepremiären närmar sig med stormsteg och det är dags att växla upp och sätta sig i respekt inför seriespelet. Avspark 14.00.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr