DM, IS Halmia Herr - Ysby BK 8-0

Snökaos, tre poäng och bara en spelad halvlek.

Söndagens DM-match mot Ysby blev en händelserik historia minst sagt. Timmarna före den sena avsparken (18.00) så började snön att vräka ner. Efter lite diskussion med domarna och snöröjning in i det sista så valde man ändå att försöka spela matchen. 

Ca 7 minuter tog det innan nollan var spräckt, och det var comebackande Niclas Taube som fick äran att sätta 1-0.
Inom loppet av fem minuter hade sedan Halmia gått fram till 3-0 genom först tvåan av Egzon Maholli och trean av målvaktsreserven (!) Malte Påhlsson som fick hoppa in i anfallet istället för stukade Vuk Lugonjic. Det är dock inte riktigt så märkligt som det låter, Malte är en erkänt duktig utespelare och går fram som en ångvält vart han än spelar, något en Ysbyspelare fick känna på när man kapade Malte utanför straffområdet men själv drog på sig en skada i situationen.

4-0 och 5-0 kom även dem genom Malte, äkta hattrick med andra ord. 6-0 gjordes av Tom Stenberg och sedan drog Marcus Jönsson på sig en frilägesutvisning när han hindrade Ysby från att reducera.
7-0 kom genom Sten Preuss och 8-0 precis innan halvtidsvilan gjordes av Rasmus Bengtsson.

I samråd med domare valde man på Ysbys begäran att avbryta matchen i halvtid, vädret och den ökade skaderisken gjorde att man tog det säkra före det osäkra.

Under måndagsförmiddagen kom beskedet från Hallands fotbollsförbund att slutresultatet skrivs till 8-0 och matchen kommer därmed inte att återupptas.

Nästa match för herrarna är på lördag borta mot det lag som bytt plats med oss i seriesystemet, nämligen Tvååkers IF. Avspark 14.00.
Match även på söndagen, då beger man sig tillbaka till Tvååker för match mot Grimeton i DM, avspark 12.00.

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr