IS Halmia Herr - Vinbergs IF 3-3 (1-1)

Målkalas i svängig match med högt tempo.

Dagens träningsmatch mellan seriekollegorna Halmia och Vinberg började i ett ritkigt högt tempo, lite väl högt skulle det visa sig då inget av lagen lyckades bygga upp något vidare anfallsspel.
Första kvarten är gästerna Vinberg, med fd Halmianen Sebastian Möller som lagkapten, det bättre laget och lyckades skapa några halvchanser.
Tyvärr fick Vuk Lugonjic gå av tidigt pga en stukning men Melker Petrelius som kom in gjorde det klart godkänt matchen igenom. 
Med ca kvarten spelad skjuter Ervin Ribic ett skott som träffar stolpen och studsar ut till Patrik Ingelsten som inte riktigt hinner reagera utan lyckas avsluta över mål.
Med 18 minuter spelade kommer matchens första mål, Marcus Jönsson spelar ut bollen till Patrik Ingelsten på vänsterkanten, Patrik hittar tillbaka in till Marcus som placerar in bollen i mål bakom Vinbergs målvakt till 1-0.
Vinberg är långt ifrån ofarliga och oroar Halmias backlinje som för dagen består utav tre mittbackar.
Båda lagen skapar målchanser i slutet av första halvlek, bland annat är både Ingelsten och Rasmus Bengtsson nära att hamna i målprotokollet.
Istället kommer 1-1 i den 43e minuten när ett något oväntat skott överraskar Malte Påhlsson i målet och seglar in i en fin båge.

Egzon Maholli byts in i paus och bildar mittlås med Oskar Gustafsson och Johan Mangfors.

Bara minuterna in i andra halvlek kommer Vinbergs ledningsmål. Ett inlägg från vänster och en liten markeringsmiss senare så hamnar bollen hos en Vinbergare vid bortre stolpen som bara har att stöta in den i mål. 1-2.
Men resultatet höll sig inte länge, redan i halvlekens nionde minut tar sig Ingelsten runt på högerkanten och serverar en passning på skosnöret till Tom Stenberg som bara har att sätta dit foten efter en smart löpning mellan tre försvarare. 2-2.
Lagen fortsätter att byta chanser, bland annat så kastar sig Oskar och täcker ett skott i bra läge från gästerna. Vinbergs målvakt drar på sig ett gult kort när han rusar ut och river ner Tom precis utanför straffområdet och Melker missar läget att sätta dit trean på pass från en stark Ingelsten som stulit bollen av en Vinbergare och avancerat upp på högerkanten.
Trean kommer och det är bortalaget Vinberg som utnyttjar ett passivt Halmiaförsvar efter en retur ut i målområdet. Halva halvleken är nu spelad. 2-3.
Med tio minuter kvar av matchen hittar Alexander Hall-Ling fram med en genomskärare till en löpande Tom i djupet, Tom rinner ifrån sin försvarare och lägger bollen vid sidan om utrusande målvakt och får se bollen sakta men säkert rulla över mållinjen till jublet av en förhållandevis stor publikskara. 3-3.
Sista minuterna blir intensiva med bland annat ett skott i ribban av Vinberg, men även Halmia har chansen att avgöra när Hall-Ling får läge men bollen smiter förbi honom i avslutsögonblicket.

Slutresultat 3-3 efter en tidvis sprakande eftermiddagsfight på Halmstad Arenas konstgräs.
Ungdomarna imponerar återigen och Johan Mangfors agerar lugnt och tryggt som i fornstora dar.
Det här kommer att bli ännu bättre framöver och glöm inte sparkapitalet i Niclas Taube, Joe Sise och Max Eggertsson....

Match imorgon igen, avspark 18.00 på Halmstad Arena IP mot Ysby BK i DM.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr