Värvningsbomben, Joe Sise klar för IS Halmia!

Joe Sise klar för IS Halmia. Joe Sise klar för IS Halmia.

Den forna stortalangen och numera 26-åriga Sise har skrivit på ett korttidskontrakt fram till sommaren.

Joe Sise slog igenom tidigt och var ett hett eftertraktat byte redan som 14-15 åring när han tillhörde sin moderförening Snöstorp Nyhem. Karriären gick vidare till IFK Värnamo under ledning av Jonas Thern innan Halmstad BK plockade in 19-åriga Joe under 2008. Fyra säsonger i Allsvenskan blev det innan han skrev på ett proffskontrakt med danska FC Nordsjälland. 

Proffsäventyret i Danmark blev inte alls vad han hade hoppats på, redan på den första träningen drog han av hälsenan och sedan fortsatte skadehelvetet och trots flera år i den danska storklubben blev det aldrig någon officiell match. Nordsjälland valde att inte förlänga kontraktet när det löpte ut och sedan dess har Joe tränat själv och lagt stora pengar och resurser på att bli kvitt sina skadebekymmer.

Nu är tiden mogen och via hårt arbete av klubbchef Leif Jönsson mfl så kan nu Joe presenteras som en spelare i IS Halmia 2016. Joe Sise själv visar en otrolig glöd och är fast besluten om att komma tillbaka till toppfotbollen, och då pratar vi inte någon av toppligorna i Sverige utan internationellt. 

Trots anbud från högre serier visar Halmia styrka som lyckas knyta till sig ännu en etablerad spelare på hög nivå. Med ett helhetskoncept som passar både oss och Joe ser vi nu fram emot vad Sise kan åstadkomma på div2-nivå. Men först gäller det att komma tillbaka i matchform, för kvalitén finns där fortfarande. Värt att påpeka att Joe Sise precis som Ingelsten ryms inom budget och är inget som äventyrar vår ekonomi, som vissa tyvärr verkar tro.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr