Inför IF Elfsborg U21 - IS Halmia Herr

Peter Lindau är inne på sin nionde säsong som befälhavare i IS Halmia. Peter Lindau är inne på sin nionde säsong som befälhavare i IS Halmia.

Så var det äntligen dags för säsongens första träningsmatch, för motståndet står allsvenska IF Elfsborgs U21 på Borås Arena.

Så Peter Lindau, hur går tankarna inför morgondagens träningspremiär?
Det ska bli kul med match givetvis, förutom det så ska det bli kul att se spelarna individuellt i riktiga matchsituationer. Vi har mycket nytt folk i truppen, med spelare både utifrån och underifrån, därför kommer det att ta tid att få ihop ett kollektiv.

Vilka spelare är aktuella för matchen?
Vi kan börja med dem som saknas och det är Taube som fortarande tränar på egen hand efter sin axeloperation. Vi hoppas på spel i mars för honom. Ola Lindh är skadad i baksida lår och Sten Preuss är sjuk.
Förutom dem kontrakterade kommer även Max Eggertsson, Sebastian Crona, Kushtrim Maholli, Adem (Ljungby) och Jacob Ling-Vannerus (Jönköping Södra U21) att spela matchen.

Hur ser du på den stora omsättningen av spelare?
Nedflyttningen till division två gör att vi nu får jobba fram ungdomarna i föreningen. Det gäller att hitta spelare som verkligen brinner för det och är redo att lägga ner all den kraft som behövs för att ta steg i sin egen utveckling. Vi vill träna lika mycket och liknande som en elitklubb gör för att verkligen ge våra spelare chansen att blomma ut. 

Vad är din tankar om truppen som helhet, vi saknar ju fortfarande offensiva kvalitéer.
Visst är det så, speciellt en utpräglad anfallare. Vi märkte ju i höstas vilken skillnad det blev när Liridon Selmani kom in i truppen. Även Calle Genberg var ju en sån som inte behövde mycket för att hitta nätet. Just anfallarnas målproduktion hänger ofta ihop med lagets prestation i sin helhet, det ger en trygghet för resten av laget om man har en kille där framme som producerar.

Avspark lördag 15.30.

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr