2016 DAGS FÖR EN NYSTART!

Säsongen som nu har avslutats har återigen varit ungdomarnas år.

Vi har under säsongen fått uppleva många glädjeämnen för både lag och enskilda spelare på både pojk- och flicksidan. Malte Påhlsson och Zemri Callaku har representerat Halmia i pojklandslag, Ebba Hed, Matilda Olsson, Matilde Abrahamsson, Alva Hed, Vilma Rydell och Emmy Zetterberg har alla har figurerat i flicklandslagen. Utöver detta har vi haft flera spelare på Elitläger, i Cup Kommunal samt Cup Postnord. Jättekul och ett stort grattis till spelare och ledare!

Damlaget klarade sig desto bättre, resultatet blev en topplacering i division 1. Det unga laget har stor talang och bjöd på fin fotboll under hela säsongen. Resultatet blev över förväntan, en topplacering med chans på serieseger nästan fram till sista omgången. Division 2 laget gjorde även de en riktigt fin insats, det blev till sist en 4:e placering och bästa sydhalländska lag. Damlaget kommer nästa säsong att få se två nya ansikte på tränarbänken, Jan Wärn och Frida Samuelsson, då Håkan Magnusson tagit klivet till Damallsvenska Vittsjö.

Säsongen 2015 blev inte riktigt som vi förväntat oss för herrseniorerna, utan det blev degradering till division 2. Årets division 1 var starkare än någonsin och det är bara att konstatera att vi inte räckte till den gångna säsongen. Laget gjorde en stark slutspurt och hade faktiskt chansen fram till sista omgången att klara sig kvar. Att vi ramlade ur division 1 behöver inte bara vara negativt, det ger oss möjlighet att bygga upp ett nytt lag med en satsning på unga spelare från vår ungdomsverksamhet, en stomme av de som spelade i division 1 den gångna säsongen och förhoppningsvis några nya spelare från vårt närområde. Peter Lindau kommer under nästa säsong att kompletteras med Anders Wallin och på så sätt får vi en kontinuitet i verksamheten mellan ungdom och seniorer.

Värt att notera är också att IS Halmia Academy lyckades med sin målsättning dvs att gå upp i division 5 (efter namnändring är benämningen division 6 nästa år). 

Vår ungdomsverksamhet växer och det tack vare alla våra duktiga ledare som lägger ner ett stort arbete för vår förening. Vår nya klubbchef Leif Jönsson har kommit på plats och har tagit sig an sina uppgifter i föreningen på ett utmärkt sätt, vilket känns bra.

Tack alla ledare för det fantastiska jobb som ni lagt ner under den gångna säsongen!

Det är också på sin plats att nämna Halmias Loppis som i mycket utgör ryggraden i Halmias ekonomi, tack Bosse med medarbetare för ert fina jobb! Likaså vill jag nämna vår Bingolottoförsäljning med nestor Egon Björnfors i täten som också utgör en viktig inkomstkälla för oss.

Med dessa rader vill jag på styrelsens vägnar önska alla ledare, samarbetspartners, Executive Club medlemmar, supportrar, media mfl, ingen nämnd och ingen glömd, en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Vi ses för nya härliga upplevelser på Örjans Vall och Halmstad Arena 2016!!

 
Halmiahälsningar

Susanne Erlandsson
Ordförande
 

Etiketter: föreningen