Senaste nytt kring herrtruppen

Ledarstaben är formerad, dessutom rör det sig i spelartruppen.

Att Peter Lindau fortsätter som tränare för IS Halmias herrar även 2016 är sedan tidigare känt, men nu kan vi presentera hans nya assisterande, sedan Stefan Lemon lämnat sin post efter tre säsonger bredvid Peter.

Anders Wallin plockades in som en av två tränare (tillsammans med Andreas Jedraski) för att coacha IS Halmia Academy efter att Leif Jönsson tagit över klubbchefsjobbet. Wallin fick en månad ihop med ungdomarna i akademin innan han blev aktuell som ny parhäst ihop med Lindau i A-laget. 

Att Halmia kommer att satsa ungt och till stor del genom egna talanger är en av orsakerna till Anders uppflyttning, en annan är givetvis att Anders på kort tid visat sig väldigt kunnig och värdefull för föreningen. 

Till sin hjälp får Peter och Anders två målvaktstränare, dels Jonas Göransson som fortsätter men nu med ett större ansvar, bland annat med en lagledarroll och som massör. Dessutom ansluter Timy Karlsson utifrån. Timy har ett förflutet dels som A-lagsmålvakt i IS Halmia, dels som målvaktstränare i det Falkenbergs FF vi idag ser i Allsvenskan. Han är dessutom målvaktstränare på landslagsnivå på ungdomssidan. Timy kommer förutom målvaktsträningen med A-laget att drilla klubbens yngre målvakter och även applicera sin framgångsrika målvaktsutbildning i föreningen.

På spelarsidan är det klart att följande lämnar:

Vigan Ademi
Ville ha mer speltid och skrev i dagarna på för gamla klubben Snöstorp Nyhem i div 3

Kevin Amuneke
Flyttar till England pga jobb, klubb ej klar

Robin Thomasson
Söker en ny utmaning, klubb ej klar

Vad gäller nyförvärv så är det en del på gång i kulisserna, inom ett par dagar lär några bli officiella. Vad vi vet i dagsläget är att ca 4-8 ungdomar kommer att plockas upp från egna leden, men givetvis blir det tillskott även utifrån.

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr