Håkan Magnusson lämnar Halmia för Vittsjö GIK! 

Ny tränare till Halmias damlag

Efter tre säsonger lämnar Håkan Magnusson tränaruppdraget i Halmia för att ta sig an Damallsvenska Vittsjö GIK. Håkan har under sina år i Halmia lett laget i Elitettan och under den gångna säsongen slogs man om seriesegern ända fram till de sista omgångarna. Under åren har ett stort antal talanger klivit fram i Halmia under Håkans ledning. Till landslagslägret på Bosön den 20-23 november för F/99 är inte mindre än 5 spelare uttagna!

- Det var inget lätt beslut att lämna Halmia, det är en fantastisk trupp jag har att jobba med och Halmia är en fin klubb att arbeta i, men möjligheten att bli tränare för Vittsjö i Damallsvenskan är en utmaning som jag inte kunde säga nej till, säger Håkan Magnusson.

 - Håkan har tillsammans med övriga i ledarstaben gjort ett mycket bra jobb i Halmia och det är så klart tråkigt att han slutar, samtidigt önskar jag honom lycka till i Vittsjö och förhoppningsvis kan det leda till ett utbyte av erfarenheter mellan föreningarna framöver, säger Susanne Erlandsson, ordförande i Halmia.

Halmia har redan gjort klart med en ny tränare som presenterade sig för spelarna på måndagskvällen. Det är Jan Wärn som kommer att ta över tränarskapet i ett delat ledarskap med Mattias Hed, som redan finns som tränare i Halmia.

Jan Wärn är 54 år, kommer ursprungligen från Östergötland och har där varit tränare bla för Motala AIF i division 1 herrar, när de låg i samma serie som Halmias herrar. Han har också varit tränare i Borens IK, damer division 2. Under senare år har han haft tränaruppdrag i Göteborg. Dessutom har Jan varit spelarutbildare i såväl Östergötlands FF och i Göteborgs FF.

- Uppdraget som tränare för Halmias damlag känns mycket inspirerande. Halmia har ett ungt och lovande lag och jag tycker att den satsning som görs av föreningen, spelare och ledare känns som en intressant uppgift att mig an, säger Jan Wärn.

- Det är en meriterad tränare vi lyckats rekrytera och det är vad vi behöver för att Halmias damlag skall fortsätta att utvecklas och även under 2016 vara ett topplag i division 1. Jag önskar Jan välkommen till Halmia, säger Susanne Erlandsson.

Jan Wärn tillträder som tränare den 1 december.

Frågor besvaras av:

Susanne Erlandsson, 0707/650 88 45
Jan Wärn 070/860 19 62

 

Etiketter: dam