Lägesrapport från föreningen!

Hej!

Säsongen 2015 är nu till ända och det är dags att summera och ge en lägesbeskrivning kring det arbete som nu tar vid. Det är nu vi lägger grunden för nästa säsong.

För en dryg vecka sedan blev det slutligen klart att det blir division 2 för herrarna till nästa säsong. Laget spurtade bra, men det räckte inte hela vägen. Årets division 1 var bättre än någonsin och vi får nu ta nya tag i en lägre division. Ekonomin i föreningen är som alla vet inte den bästa, men styrelsen arbetar målmedvetet med att vända trenden. Division 2 innebär väsentligt lägre kostnader i alla avseenden och vi kan också bygga upp ett nytt lag där våra duktiga ungdomar kan ges möjlighet att kliva in i A-truppen.  Tillsammans med spelare från årets spelartrupp är det här framtiden finns.

IS Halmia Academy tog steget upp till division 5. Laget blev bättre och bättre under säsongen. Rutinen från seniorfotboll är värdefull och det finns gott om talanger i laget. Laget kommer att få nya tränare inför nästa säsong då Leif Jönsson klivit in i rollen som klubbchef efter Halmiaikonen Leif Bengtsson som gått i pension. Laget i Juniorallsvenskan har även det gjort en stark säsong, många talanger finns även här.

Går vi över till damsidan så har säsongen inneburit en topplacering i division 1, över förväntan med ett ungt och nytt lag. Håkan Magnusson fortsätter som tränare, kontinuitet är viktigt för oss. Tyvärr är det osäkert vad som kommer att gälla för vårt division 2 lag, då det finns förslag på att inte tillåta andralag i representationsserierna. Detta får i så fall konsekvenser på så sätt att Hallands Fotbollförbund vill placera vårt lag 2 i en reservlagsserie (kallas i och för sig utvecklingsserie). Vi kommer inte att spela i denna serie, kvaliteten blir alltför låg, utan tittar på andra lösningar. Detta kan innebära samarbete med en elitklubb när det gäller såväl träningsmiljö och matchmiljö.

Utanför planen arbetar Halmia mycket med integrationsfrågor, bland annat har projektet ”Fotboll utan gränser” startat upp för pojkar med utländsk bakgrund på Vallås på tisdagar och på Andersberg får flickor chansen att pröva på fotboll på torsdagar. Givetvis är alla välkomna att spela fotboll oavsett ålder och nationalitet. Projektet har uppmärksammats i media och vi hoppas att det skall leda till att många ungdomar tar chansen att pröva på fotboll och sedan tar steget in i Halmias verksamhet. På söndagar genomförs ”Football Fitness”, även det en spontanaktivitet där spelare som vill spela fotboll utan stora krav på sig själv, får chansen att fortsätta med fotboll. Dessutom har Halmia i dagarna tillsammans med Svenska Kyrkan ställt upp och hjälpt flyktingar få tak över huvudet. Håll förresten utkik efter tidningen ”Hjärtefrågor” som kommer inom kort. Här finns ett reportage kring just dessa aktiviteter.

Ytterligare aktiviteter värda att nämna är Halmiafemman och Tylösand Cross Challenge. Halmiafemman fick ett nytt format med B-slutspel på söndagen, vilket blev uppskattat av de deltagande lagen. Första helgen i oktober arrangerades Tylösand Cross Challenge, ett motionslopp i Tylösands omgivningar. Loppet blev mycket uppskattat och det återkommer nästa år.

Nu gäller nya tag inför nästa säsong! Styrelsen har långt ifrån någon viloperiod just nu, tvärtom. Hårt jobb är det som gäller för att förbereda nästa säsong.

Jag vill samtidigt passa på att tacka alla som hjälpt till på olika sätt under året, vid matcher, på Loppis, vid Bingolottoförsäljning eller på annat sätt stött föreningen och våra lag.


Halmiahälsningar

Susanne Erlandsson
Ordförande
 

Etiketter: föreningen