Fotboll utan gränser, uppföljning

IS Halmia senaste projekt Fotboll utan gränser har redan lockat många ungdomar att testa fotboll. Foto Christoffer Andréasson IS Halmia senaste projekt Fotboll utan gränser har redan lockat många ungdomar att testa fotboll. Foto Christoffer Andréasson

Förra veckan hade "Fotboll utan gränser" premiär, ett nystartat projekt med fokus på pojkar och flickor med utländsk bakgrund.

På tisdagar i Vallåshallen är det full aktivitet mellan 18.30 - 20.00. Första träningen besöktes av ca 10 nyfikna ungdomar. Igår var det dags för träning nr två och nog hade ordet hunnit sprida sig, 20 förväntansfulla barn och ungdomar i åldern 7-15 år dök upp.

Torsdagar är flickornas dag, i Andersbergshallen mellan 19.00 - 20.30 är det pojkfritt och en chans för alla fotbollsintresserade tjejer att synas och höras. Första träning förra veckan kom det ca 15 tjejer i olika åldrar. Ny träning imorgon och då hoppas och tror vi på en ännu större uppslutning.

Träningarna är öppna för alla som vill prova på att spela fotboll, oavsett nationalitet, religion eller talang. 

Ps. På tjejernas första träning var SVT Halland framme och filmade, reportaget kan ni se på länken nedan.

Succéstart för Fotboll utan gränser

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: föreningen